woensdag 19 februari 2014

Maquette van onze klas en hobbyronde

Omdat Kirsten gisteren naar de E.H.B.O. - cursus was, kwam Martine met ons werken. Voormiddag hadden we het leesatelier en herhaalden we heel wat rekenoefeningen, omdat deze week onze rekentoetsen gepland zijn. Namiddag staken we onze handen uit de mouwen. We maakten dit schooljaar al een plattegrond van onze klas en nu begonnen we aan een maquette van onze klas. Amira had heel wat luciferdoosjes bij, die we heel goed konden gebruiken om onze banken, praatronde, kasten,... na te bouwen. We moesten natuurlijk goed kijken en nadenken, maar het nabouwen van onze klas ging echt heel goed. Ook overtrokken we onze maquette, zodat we op ons blad terug een plattegrond zagen. Als onze maquette geverfd is, kunnen we ze eens voorstellen in de andere klassen en zullen we ook nog een oriëntatiespel spelen.











Vanmorgen luisterden we graag naar Leander, want hij stelde zijn hobby voor in onze verrassingsronde. De hobby van Leander is voetbal, hij doet dat echt graag... zei hij. Leander had een voetbal bij van zijn voetbalkamp en toonde ons ook zijn voetbaloutfit: een mooi shirt en een voetbalshort. Dat hadden we niet verwacht onder zijn training! De club van Leander heet FC Nieuwe Kempen en ligt in Opglabbeek. Natuurlijk kwamen er heel wat reacties over voetbal, want er zijn heel wat goede voetballertjes in onze klas... Goed verteld, Leander!
In de bibtruck leenden we vorige week ook heel wat stripverhalen van ' Voetbalgek ' uit... Heel populair bij de jongens en zo oefenen we natuurlijk ook ons lezen hé!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten