maandag 17 februari 2014

Leerrijke uitstap naar de buurtwinkels

Nadat we voormiddag in ons nieuw contractwerk gewerkt hadden, gingen we namiddag op uitstap naar de buurtwinkels van Termien.

Het 1ste leerjaar wandelde met Kirsten naar de bakker. Onderweg hadden we oog voor de verkeersborden en pasten we de verkeersregels op de juiste manier toe. We keken naar de huisnummers en zagen dat huisnummers elkaar niet opvolgden... maar sprongetjes van 2 maakten: 10, 12, 14,16,... Tijdens onze wandeling controleerde Romeo regelmatig als hij nog kon praten met Senne via zijn walkie talkie; het lukte vrij goed, maar op een bepaald ogenblik waren we jammer genoeg te ver weg van onze vriendjes van het 2de leerjaar. Bij het raam van de dierenarts en de kapper keken we naar de openings- en sluitingsuren en probeerden we te zoeken op welke dagen ze open en gesloten waren. Omdat dit soms nog moeilijk was, zullen we binnenkort in de klas gaan leren over de klok. Bij bakker Leen lazen we het boodschappenlijstje voor en betaalden we met ons
' portemonneetje ' ( waarin euro's en eurocenten zaten ). Omdat we het zo goed gedaan hadden, kregen we van de bazin van de bakker nog lekkere chocolade paaseitjes. Op de terugweg naar huis, maten we nog de lengte van een hek en de gevel van een huis met grote voetstappen, want met onze handen of duimen duurt dat natuurlijk veel te lang. En wat waren we blij, toen we in de verte het 2de leerjaar zagen! Toen kon het stappen niet snel genoeg gaan... hahahaha!


Het 2de leerjaar ging op stap met Martine en zij moesten boodschappen gaan doen in het krantenwinkeltje. Ook zij kregen onderweg verschillende opdrachten zoals verkeersborden tekenen en de betekenis erbij schrijven, de breedte van de inkomdeuren van de slager en krantenwinkel vergelijken met behulp van de grote meetlat en een latje, kijken wanneer de postbus wordt leeggemaakt, de openingsuren en prijzen van de 2 winkels vergelijken, ...

We leerden heel wat bij tijdens onze leuke uitstap en het zonnetje was van de partij, dus ... missie dubbel en dik geslaagd!








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten