vrijdag 4 oktober 2013

Werelddierendag


Vandaag ... 4 oktober 2013... was het werelddierendag. Dieren moeten altijd goed verzorgd worden, maar vandaag werden ze eens extra in de kijker gezet.

Alle kinderen kregen in onze dierenronde de kans om hun huisdier voor te stellen. En er waren heel wat dieren meegekomen van thuis... Sommige kids hadden ook een foto meegenomen, omdat het niet haalbaar was om hun diertje mee naar school te nemen of omdat ze afscheid hadden moeten nemen van hun huisdiertje. Alle grappige en ontroerende verhalen kunnen jullie altijd lezen in ons praatrondeboek, dat in de gang ( in het rekje ) ligt.

Amélie met haar jachthond Floor
Serafino met zijn muis
Sophie met haar slang Lily Fee
Emre met zijn parkiet
Malik met zijn chiwawa
Luca met zijn hamster ( die zich verstopte )
Leander met zijn poes Freya en hond Milan
Miet met haar 2 cavia's Cupcakeske en Donutje
Amira met haar konijn Snuffel
Thijs met zijn hond Jack
Romeo met zijn tijgerbloes
Liam met zijn 2 hondjes Max en Maya
Arvid met zijn hamster Hammie



Zyna met Snuffie
Namiddag gingen op uitstap naar het Vogel - en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden - Zolder. Daar konden we heel wat dieren zien zoals uilen, waterschildpadden, hangbuikvarkentjes, paarden, eenden, kippen, een havik,... Dieren die thuis verwaarloosd worden en / of dieren die in nood zijn in de natuur worden in het opvangcentrum opgevangen en goed verzorgd. Er zat zelfs een kreeftje in het opvangcentrum, dat ze hadden gevonden bij een kinderdagverblijf. Toen we hoorden, dat je de dieren uit het opvangcentrum kan adopteren, waren we natuurlijk door het dolle heen... en wilden we graag een piepklein, schattig hangbuikvarkentje mee naar huis nemen. Dus mama's en papa's, jullie weten nu waar we nog eens heel graag naar toe willen gaan in het weekend hé...

Toen de rondleiding erop zat, gaf Romeo onze zelfgemaakte envelop, met de centjes die we zelf verdiend hadden tijdens onze vetbollenverkoop, aan de gids. Senne had ook nog een zak met doeken bij, dat ze daar ook altijd heel goed kunnen gebruiken. Met dit alles waren ze natuurlijk heel blij en wij kregen als aandenken aan ons bezoek een mooie sticker.




































Natuurlijk was deze uitstap niet mogelijk geweest zonder vervoer van onze lieve mama's, papa's en opa's. Dank je wel, allemaal!

Ook heel erg bedankt voor de lekkere ( witte = mmmm! ) pralines, de mooie tekeningen en kaartjes en lieve woorden op Facebook voor de dag van de leerkracht. Echt heel fijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten