donderdag 17 oktober 2013

Een superlevenslijn van Arvid

Het is deze week wel een echte feestweek, want onze Arvid is ook jarig. Hij werd vandaag 7 jaar en na ons ' Lang zal hij leven '- lied stelde hij zijn levenslijn voor. Wow, iedereen was wel echt onder de indruk ...want Arvid had samen zijn  mama en papa een supergrote en prachtige levenslijn gemaakt. Hier konden we op zien wanneer Arvid kon zitten, goed leerde praten,voor het eerst naar school en op vakantie naar Spanje ging. Hij vertelde ook ons wanneer zijn nichtjes en neefjes geboren werden en toonde ons trots zijn communiefoto. Ook de betekenis van zijn naam stond op de levenslijn: Arvid is een Scandinavische naam dat ' adelaar in het woud ' betekent. Hij liet ons ook nog een fotokader zien met een leuke foto van zichzelf als pasgeboren babytje met zijn ouders, maar er zat ook nog een stukje van zijn navel en een baby- ziekenhuisbandje in. Echt leuk gedaan, Arvid!











17 oktober was niet alleen de verjaardag van Arvid, maar ook de Werelddag van verzet tegen armoede. Met de levenslijn van Arvid in ons hoofd, konden we wel meteen 10 dingen opnoemen die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar niet voor mensen die in armoede leven: in een warm bedje slapen, op vakantie gaan, heerlijke boterhammetjes eten als we honger hebben, een mooie boekentas mee naar school nemen, ... Er kwamen heel wat verhalen en reacties uit de kinderen...

Na een uitgebreide ronde was het werktijd. Het 1ste leerjaar leerde vandaag het cijfer 6, terwijl de kinderen van het 2de leerjaar bezig waren met de deeltafel van 2.
Ook leerden ze de hoofdletter S van Senne, Serafino en Senne schrijven. Heel wat kinderen waren blij want nu kunnen ze ook de naam van hun mama en /  of papa schrijven: Steffie, Stefan, Sven, Saskia,... Arvid kende natuurlijk ook een land met de hoofdletter S:Spanje!


Toen we binnenkwamen na de turnles, roken we al meteen de heerlijke geur van zelfgebakken cakejes: mmmm, niet alleen de geur was goed ... de smaak was hééééééééééééérlijk!
Arvid had ook 2 leuke boekjes bij als klaskado: 1 voorleesboek over pesten en 1informatieboek over ons lichaam. Dank je wel!
Saskia, de mama van Arvid, las het mooie boek fijn voor en en we luisterden erg aandachtig. We wilden zelfs nog in het informatieboek van ons lichaam kijken, want we hadden nog een vraag voor Saskia. Op de levenslijn van Arvid stond ' operatie ' en we wilden natuurlijk weten waarom Arvid geopereerd moest worden. Met behulp van het boek legde verpleegster Saskia ons alles haarfijn uit.


















1 opmerking: