donderdag 10 oktober 2013

Natuurronde en bibtruck

De kinderen van het 1ste leerjaar mochten vandaag, nog voordat ze binnenkwamen in ons klasje, hun turnkleren al aandoen. Neen, niet om te gaan turnen ( da's pas namiddag )... maar om zich te laten wegen! De verpleegster van het CLB controleerde ook de ogen en de oren en keek na als de kids goed gegroeid waren.

Leander uit het 2de leerjaar bracht vandaag iets mee voor onze natuurronde. Hij had verschillende dennenappels bij: lange, dikke, dunne, korte, gesloten, open,... Hij vertelde ons dat de gesloten dennenappels open gaan door de zon en dat ze zich terug sluiten als er water op komt. Dat gaan we nog eens testen! Leander liet ons ook dennennaalden zien die wel heel erg prikten. Ook erg leuk waren de knutselideetjes, die hij voor ons had afgeprint. Wij hebben vorige week al een egel gemaakt in onze klas, maar zo'n skiƫr,giraf, ... lijkt ons ook wel erg tof. Goed verteld, Leander: we hebben weer heel wat bijgeleerd!




Julie had in de tuin van haar opa tamme kastanjes geraapt en ze had voor ieder van ons een lekkere kastanje bij. Samen met Kato onderzocht ze de verschillen tussen een tamme en een wilde kastanje. Morgennamiddag stellen ze de meisjes hun onderzoekje voor...








Vandaag gingen we ook naar de bibtruck: onze gelezen boekjes ruilden we in voor nieuw leesvoer!
Dinsdag zijn we trouwens ook begonnen met het leesatelier: hier kunnen we 2 keer per week een half uurtje in een klein groepje lezen, samen met lieve ( groot ) ouders van kinderen uit onze school.
Want...hoe meer we oefenen, hoe vlotter het lezen zal gaan en hoe liever we het doen!




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten