woensdag 16 oktober 2013

Verjaardag Amira en lesje techniek

Precies zes jaar geleden werd Amira uit onze klas geboren en daarom mocht ze deze morgen haar levenslijn voorstellen. Ze vertelde bij elke foto op haar levenslijn een leuk verhaaltje en ze had ook schattige spulletjes bij: haar eerste slofjes, haar eerste schoentjes, haar geboortekaartje,... Op het geboortekaartje konden we lezen dat Amira net iets meer dan 2 kilogram woog ( dat zijn maar 2 pakken bloem of suiker ) en Lylas duidde haar lengte aan op onze meetlat: 45 cm. Er stond ook een mooi gedichtje op het kaartje en iedereen moest hard lachen met het woordje ' pamperkontje '.
Het was een fijn begin van onze woensdag!








Nadat de kinderen van het eerste leerjaar een nieuwe letter ' n ' van neus geleerd hadden en het 2de leerjaar ijverig in hun contractwerk gewerkt had, trakteerde Amira ons op fruitspiesjes. De mama van Amira had verschillende soorten gesneden fruit in kommetjes meegebracht, zodat we zelf ons fruitspiesje konden samenstellen. Heerlijk gezond! Nog een hele dikke proficiat, lieve Amira en dank je wel voor het klaskado: een mooi weetboek over ons lichaam.


Vandaag stond er ook nog een lesje techniek gepland. Techniekcoach Yves begon met een probleemsituatie: het treintje van zijn zoontje werkte niet meer. Een aantal kinderen bekeken het treintje eens goed, schudden er wat mee... maar het was Romeo die heel spontaan riep: " Daar zitten geen batterijen in!!!" En zo konden we beginnen... Wat hebben we nodig om dat dekseltje van de batterijen open te krijgen? Een schroevendraaier.

De kids haalden hun schroevendraaier uit hun boekentas en groepeerden de schroevendraaiers volgens functie, grootte,dikte, materiaal,kleur,..
Ook speelden ze zelf ook handige Harries en Harriettes, door een gat in een houten plank te krijgen met een schroef. Maar al snel kwamen ze tot de conclusie dat dit nooit zou lukken met een schroef, zelfs niet met de beste hamer. Gelukkig had Yves ook nagels bij... en konden we in ons gemaakt gat de schroef indraaien met een schroevendraaier. Wat hebben weer heel wat geleerd op zo'n kort dagje: ten eerste...


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten