zaterdag 19 oktober 2013

Ons 1ste schoolatelier

Vrijdag = actua - ronde! Sem en Selim waren de journalisten van de week. Sem had een artikel bij over een protestactie van de branweer. Hij vertelde dat de brandweermannen in Genk schuim hadden gespoten, omdat ze boos waren op de baas van Genk. Maar wie is de baas van Genk? Nee, Albert is het niet... dit zullen we toch eens moeten onderzoeken. Selim toonde ons een foto van een grote dino: deze dino's kun je gaan bezoeken in Kattenia. Een aantal kids uit onze klas waren er al eens naar toe geweest en ze wisten te vertellen dat je nog veel meer kan doen in Kattevenia: golven, paardrijden, spelen op de speeltuin, naar de sterren kijken,... Omdat Selim al in het 2de leerjaar zit, vulde hij een aantal vragen i.v.m. het krantenartikel in. Goed gedaan, jongens!


Namiddag was het eindelijk tijd voor ons 1ste schoolatelier. In elke klas konden de kinderen deze week hun keuze maken uit 6 eilanden: knutseleiland, drukeiland, kookeilland, muziek / drama- eiland, techniekeiland en danseiland. Als het eiland volzet was, moesten sommige kinderen verschuiven... maar elk kind zal dit schooljaar aan de activiteiten van elk eiland kunnen deelnemen. Zo kan iedereen ontdekken wat zijn / haar talent is en ook andere dingen leren, waar ze  misschien anders nooit voor zouden kiezen.

Iedere juf was verantwoordelijk voor 1 eiland en kreeg een groepje dat bestond uit kinderen van alle leeftijden... van kleutertjes tot grote kids van het 6de  leerjaar. Ook waren er ouders die hielpen tijdens ons atelier: Linda was de knutselmama en maakte een heuse speelmachine , Marijke zorgde voor een coole cupsong en de papa van Leander en Andreas liet het beste uit de kinderen komen tijdens een leuke toneelles.

In de klas van Kirsten was het kookeiland. De kleine kinderen maakten aardbei / rabarberconfituur en de grote kids ( die al goed hard fruit konden snijden ) zorgde voor een appel / perenmoes. De appels en peren kwamen uit de tuin van Kristie en Ilse en de rabarber had Kirsten meegebracht uit de tuin van haar opa. Tijdens ons kookatelier leerden ook bij over hygiƫne en seizoensfruit. Terwijl onze confituur en moes kookten, knutselden ( tekenen, schrijven, stempelen,... ) we een mooi etiket, om op ons potje te plakken. Wat waren we fier op ons potje, dat we mee naar huis kregen! Hopelijk smaakt het ook zo goed als het rook... Een dikke duim voor alle kinderen, jullie hebben super meegewerkt!































 Dank je wel voor het lekkere fruit, Kristie en Ilse! Dank je wel voor de glazen potjes, Marjolijn en Linda! Dank je wel voor het vuurtje, Dilek!

Volgende week vrijdag mogen jullie verkleed naar school  komen, dus kunnen jullie dit weekend op zolder of in de winkel al op zoek gaan naar jullie griezeligste Halloweenuitrusting. Geniet van jullie weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten