woensdag 20 maart 2013

Letterfeest

Joepie! Vandaag was het eindelijk zover: ons letterfeest!  We kennen alle letters en dat moest natuurlijk gevierd worden...

We begonnen met een letterzoektocht doorheen de school: samen met onze mama, papa of moeke gingen we op zoek naar letters in de gangen, op de trappen, in de eetzaal,... Telkens als we een letter vonden, doorstreepten we die op ons opdrachtenblad. Het groepje dat uiteindelijk de overgebleven letter ( die nergens verstopt zat ) kon zeggen, mocht in ons klasje binnenkomen. En... het waren Sem en Milan, die samen met hun papa, het eerst in de klas aankwamen en zeiden dat de letter ' ij ' van ' ijs ' overbleef.

Thijs met zijn moeke en Julie met haar mama
Kato met haar mama en broertje

Senne met zijn mama
Milan met zijn papa en de ouders van Serafino
De winnaars van onze letterzoektocht: papa Bart met Sem en Milan




Toen uiteindelijk iedereen alle letters gevonden had was het tijd voor letterbingo. We kregen allemaal een letterkaart en Kirsten trok letters uit een doosje. Als de letter op onze kaart stond, legden we daar een schijfje op. Eerst moesten we 1 vol rijtje hebben, later werd het moeilijker en gingen we voor 2 volle rijtjes. Onze Arvid had vandaag wel heel veel geluk, want hij ging lopen met maar liefst 3 van de 4 bingoprijzen: een letterlatje en 2 oefenboekjes. Sem won de hoofdprijs: een leesboek met spannende avonturen.





Omdat we normaal gezien elke woensdag leesatelier hebben, deden we dat vandaag ook maar wel met onze eigen lieve mama,papa of moeke! Iedereen kreeg boekjes van zijn AVI- leesniveau en op een rustig plekje konden we trots laten horen hoe goed we wel kunnen lezen.





We sloten ons letterfeest af met de uitreiking van onze letterdiploma's: een dikke proficiat aan alle jongens en meisjes van het 1ste leerjaar! Jullie hebben jullie diploma dubbel en dik verdiend! Natuurlijk hoorde daar een lekker glaasje kinderchampagne en letterkoekjes bij...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten