dinsdag 19 maart 2013

Gezondheidsweek

Zoals jullie al overal hebben kunnen zien en lezen is het deze week ' gezondsheidsweek '. Natuurlijk letten we er wel altijd op dat we gezond eten / drinken en veel bewegen, maar deze week gaan we extra goed ons best doen. We eten elke dag een stukje fruit of groente tijdens de kleine speeltijd en we houden ook bij hoeveel bekers water we per dag drinken.

Omdat Kirsten namiddag met verschillende meesters en juffen van andere Freinetscholen ging overleggen, maakte Dilek ( de mama van Kaim en Amelia )met de kids van het 2de leerjaar een grote ketel soep van gezonde seizoensgroenten. De kinderen leerden een nieuwe groente kennen en sneden de groenten zelf in kleine stukjes. Ze roerden regelmatig in de soep en eenmaal goed doorgekookt mochten ze de soep zelfs mixen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe de soep donderdag zal smaken bij onze boterhammetjes, maar de eetzaal rook in ieder geval al heerlijk!

















Oma Joske maakte met de jongens en meisjes van het 1ste leerjaar een leuk paasmandje: wat vonden ze het leuk dat zij deze week aan de beurt waren. Kijk maar!







Dank je wel Dilek en Joske om de kindjes van mijn klas zo goed op te vangen en er ook nog eens leuke foto's van te maken!

1 opmerking: