vrijdag 1 maart 2013

Boekenronde

Kaim is deze week verslaggever en toen hij aan de kalenderman vroeg welke datum het vandaag was, hoorden we dat de korte maand februari alweer voorbij is en we aan de maand maart begonnen zijn. Feyza zag op een roostertje aan de achterkant van het kalenderblaadje dat de maand maart 31 dagen telt. Jade draaide onze verjaardagskalender om en Feyza en Milla gaan deze maand een jaartje ouder worden.
 Kaim zei dat hij vanmorgen van de weerman gehoord had dat de  de lente vandaag begonnen is, terwijl we bij het onderzoekje van Thijs en Sigi geleerd hadden dat de lente pas begint op 21 maart... dat moeten we dan toch nog eens onderzoeken hé!

1 maart is ook de dag van de complimentjes: daarom gaven we elkaar lekker veel complimentjes! We schreven sommige lieve complimentjes ook op papier; die kunnen jullie lezen op ons prikbord in de speelzaal.

Omdat de kinderen woensdag geen school hadden, stelden we de verrassingsronde uit naar vandaag! Sigi mocht een boek meebrengen en hij had gekozen voor het boek Briquet. Inderdaad, Sigi had een Frans verhalenboek bij... en hij wist er veel over te vertellen. Het ging over een tondeldoos; dat is iets wat je nodig hebt om vuur te maken. In het verhaal speelden een soldaat en een oude heks mee.
 Kirsten las een fragment voor uit het boek: het begon al met bonsoir... ah, dat kenden we nog van onze Franse les die we gisteren kregen . Maar de andere zinnen waren echt moeilijk: gelukkig vertaalden Malik, Feyza en Eser heel enthousiast voor ons.Goed gedaan, kids!

Op de kaft stond boven een mooie tekening ook de schrijver van het boek: Hans Christiaan Andersen. En natuurlijk willen we wel eens weten wie die man is, als hij nog leeft en welke boeken hij nog geschreven heeft. Op de achterkant herkenden verschillende kinderen het symbool van de euro: het boek was afgeprijsd naar 6 euro. Amai, dat hebben jullie goed onthouden van de rekenlessen!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten