woensdag 25 november 2015

Voorleesdag!

Vandaag waren Yana en Ilyana aan de beurt voor onze verrassingsronde en het werd een beroepenronde.

Yana had gekozen om het beroep ' diamantslijper ' in de kijker te zetten, omdat haar pluspapa Bart dat vroeger was. Yana vertelde ons dat diamanten uit de vulkaan komen en dat er verschillende vormen van diamanten bestaan.  Ze had een ongeslepen, een half geslepen en een geslepen diamant bij: dat verschil kon je heel goed zien met een speciaal toestel waardoor we konden kijken.
Als afsluiter keken we naar een fimpje van schoolt.v. over diamanten, dat Yana samen met haar pluspapa had klaar gezet op ons smartbord.


Yana, wat zorgde je voor een leerrijke en boeiende beroepenronde: dikke duim!

Ilyana vertelde ons dat ze heel graag kleuterjuf wil worden, als ze groot is. Haar grote voorbeeld is haar lieve meter die we op de foto's ' in actie ' konden zien in haar klasje. Het lijkt Ilyana erg fijn om kindjes te leren verven, tekenen, knippen,... En als ze mag kiezen, wilt ze graag de peutertjes omdat ze die het schattigst vindt: lief hé! Op de tekeningen van Ilyana herkenden we meteen Jules, de klaspop die we om de beurt mee naar huis mochten nemen bij kleuterjuf Ann.

Ilyana,  Je hebt dat heel flink verteld en wie weet... mischien worden we nog collegaatjes ... :-)
























Sadik gooide met de dobbelsteen en het werd de blauwe kleur. Yannina en Sadik mogen volgende week woensdag hun sport voorstellen tijdens onze 1ste sportronde.




Tijdens contractwerktijd maakten Ilyana en Yana een verwerking van hun beroepenronde in ons praatrondeboek.






 Na de speeltijd hielden we ( naar aanleiding van de ' Voorleesweek ' ) met alle kinderen van het lager onderwijs een superleuk leesmoment. We gingen in kleine groepjes luisteren naar een tof, spannend of grappig verhaal. Als het belletje rinkelde, werd er doorgeschoven. Zo konden we genieten van verschillende verhalen, voorlezers en locaties :-)

Een dikke dank je wel aan de lieve mama's en tantes die samen met de juffen hebben gezorgd voor een supergeslaagde afsluiter van onze woensdag. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten