maandag 23 november 2015

Laat je tanden zien!

Onze maandagmorgen begon al erg fijn, want Carmen kwam langs in onze praatronde. Ze had een brief bij van Sinterklaas... wat zou daar in staan?

Wel, de Sint kijkt er erg naar uit om op 4 december op bezoek te komen in onze school. Hij vroeg wel als we konden zorgen voor wat ontwerpen van een nieuwe boot, want zijn huidige boot is dringend aan vervanging toe.

Ja... dat moet je geen twee keer aan ons klasje vragen: natuurlijk hebben wij daar zin in! Volgende week steken we hiervoor graag onze handen uit de mouwen ...

Na onze praatronde leerden we de laatste blauwe letter: de ' z ' van het woordje ' zeep '... Yannina liet ons in de praatronde haar supergrote pop zien met een geschminkt gezicht... om die schmink goed af te wassen heeft ze zeker en vast  ' zeep ' nodig.

Tijdens de rekenles oefenden we nog de optellingen en aftrekkingen t.e.m. 6 in, want donderdag staat de herhalingstoets op onze weekplanning. Wat doen we dat al erg flink!


Elke dag vertellen de jongens en meisjes in ons klasje over hun tandjes: " ik heb een wiebeltandje ",
" mijn tandje is nog niet uitgevallen ", " dit weekend ben ik mijn tandje verloren ",...

Vandaar dat we de volgende 2 weken leuke activiteiten gaan doen i.v.m. tanden. Namiddag werkten we in superleuke hoekjes met een doorschuifsysteem:

* een tandendoosje met een leuke foto maken
* een tandenkrokodilspel en een cijfertandenspel
* foto's van goede en minder goede dingen voor onze tanden zoeken, uitknippen en plakken op de juiste tand
* een tandenmemory en tandenganzenbordspel
*een tandenkalender make waarop we elke keer als we een tandje verliezen, een papieren tandje mogen plakken

Er lopen ook nog 2 onderzoekjes. Lucas vroeg zich af wat nu het beste is: een gewone of een elektrische tandenborstel? En we willen graag de verschillende stapjes voor een goede poetsbeurt opzoeken...











































In de afsluitronde werden de tandenkalender en de gezonde / ongezonde kiezen voorgesteld... Donderdag wordt er opnieuw doorgeschoven en kunnen we onze tandenspulletjes piekfijn afwerken.

onze tandenkalender

het tandendoosje met papieren tandjes



de tand met gezonde dingen...

de tand met minder gezonde dingen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten