woensdag 18 november 2015

Onze 1ste beroepenronde

Vanmorgen hadden we onze 1ste beroepenronde in ons klasje.

Mika vertelde dat zijn papa tuinman was en dat hij dat ook graag wil worden als hij groot is. Hij kan nu al zelf met de tractor rijden en het gras maaien, dus hij kan zo perfect in de voetsporen van zijn papa treden. Mika noemde ook verschillende merken van tractoren op en hij had duidelijk de voorkeur aan één soort... want die is véééél beter :-) Op de foto's konden we zien hoe zijn papa een oude tuin omgetoverd had tot een erg mooie tuin met grasmatten. Heel erg leuk verteld, Mika!








Heel fier vertelde Lander dat zijn papa tuinaanlegger is. Hij maakt omheiningen, gebruikt ook vaak grasmatten ( waar je 4 weken niet op mag lopen ) en legt soms mooie klinkers in de tuinen van de klanten. De papa van Lander heeft veel gereedschap nodig en hij gebruikt soms ook een soort tractor. Op de foto's zagen we onder meer Lander samen met zijn papa op een tractor rijden en een prachtige fontein die in de tuin van Lander staat. Wat heb jij dat goed uitgelegd, Lander!











Omdat beide papa's grasmatten kunnen leggen en omdat de jongens zo trots op hun papa's zijn, keken we naar een kort filmpje op ons smartbord. Zo zagen we allemaal hoe grasmatten eruit zien en hoe ze gelegd moeten worden.


Tijdens contractwerktijd maakten Mika en Lander een verwerking in ons praatrondeboek: goed gedaan!
 




Ilyana en Yana zijn volgende week woensdag aan de beurt. En het zal opnieuw een beroepenronde worden, want Ilyana gooide het zwarte bolletje op de dobbelsteen. Veel plezier met de voorbereidingen, meisjes!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten