dinsdag 17 november 2015

Meten met onze lichaamsdelen

Nadat we vanmorgen goed ons best hadden gedaan om de letter ' k' van het woordje ' ( choco - ) koek ' ( dat Jasmijn thuis in haar schoentje kreeg van Sinterklaas ) mooi te schrijven, was het tijd voor een bewegingstussendoortje. Wat een lol hadden we met het liedje ' Tsjoe tsjoe wa ': heerlijk om te zien!




Helemaal klaar om te beginnen aan onze les van wiskunde: een superleuke doe - les waarbij we leerden meten met onze lichaamsdelen.

We verdeelden ons klasje in 2 groepjes ( groepje van Kirsten  en groepje van Ingrid ), zodat we veel meetkansen kregen en zodat de juffen ons goed konden helpen.

Het was de 1ste keer dat we leerden meten, dus letten we er erg goed op dat we nauwkeurig te werk gingen.

Onze meetresultaten werden geturfd en we kwamen al snel tot de conclusie dat we grote voorwerpen ( bijvoorbeeld de lengte van onze bank ) best meten met onze handen of voeten en kleine voorwerpen ( bijvoorbeeld de breedte van ons contractwerk ) met ons duimpjes.

Ook knap dat heel wat kinderen wisten waarom onze meetresultaten soms niet overeen kwamen: niet alle kinderen hebben dezelfde grootte van handen, voeten,... Knappe koppen in het 1ste leerjaar hé!































Dinsdagnamiddag staat er steeds, na onze godsdienst - islam of zedenleerles, klasraad op de planning. Vandaag hingen er weinig naampjes op onze muurkrant dus voerden we meteen het idee van Kirsten uit.
Onze schuifjes goed opruimen en proberen netjes te houden. Kirsten zal, vanaf donderdag, regelmatig een schuifje met haar ogen dicht opentrekken: is dat een goed opgeruimd schuifje, dan kan je een extra stickertje op je high five - beloningskaart verdienen.




In de afsluitronde luisterden we nog heel erg graag naar het grappig verhaal van Zwarte Piet Speculo uit het Sinterklaasboek van Thieme. We kijken al uit naar het vervolg...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten