vrijdag 13 november 2015

Sinterklaasteamwork

Wat een leuke rondes hadden we deze week!

Gisteren lieten Jens en Jade ons meegenieten van mooie foto's tijdens hun vakantieronde.

Jens had foto's bij, die getrokken waren tijdens de grote vakantie. Toen kreeg hij de kans om in Bokrijk op een quad te rijden en om te boogschieten: Jens vond het geweldig om te doen! Hij ging in de zomer ook op uitstap naar ' Pairi Daiza ';  we zagen kaaimannen, stokstaartjes, ... waarover Jens wel veel wist te vertellen.

Jade was tijdens de herfstvakantie naar Eurodisney gegaan met haar ouders en haar broertje Jesper. Daar had ze de tijd van haar leven, want Jade straalde helemaal terwijl ze vertelde.
Jade liet ons haar inkomkaartjes, een douchegel van het hotel en een kaart van het park zien. De prachtige foto's van Eurodisney konden we bewonderen op ons smartbord. Op de filmpjes zagen we een parade en hoorden we het liedje van ' Frozen '; alle meisjes in hun nopjes natuurlijk... en maar fijn meezingen... :-)

Jens en Jade: een kus van de juf en een bank vooruit... goed gedaan!


























Vanmorgen waren Thieme en Jasmijn de journalisten van de week.

Thieme had een krantenartikel bij over de intocht van Sinterklaas. De lieve Sint is aangekomen in Alden Biesen en hij werd verwelkomd door 8000 kleine en grote mensen. Natuurlijk was de Sint niet alleen; de Zwarte Pieten zongen, dansten en reden op eenwielers. Al 17 jaar komt Sinterklaas slapen in het kasteel.
Op het filmpje van Thieme konden we vele blije gezichtjes zien en er waren ook verschillende kinderen, die een mooi spandoek hadden gemaakt.


Jasmijn bracht maar liefst 4 krantenartikels mee. Eerst liet ze ons een artikel zien, waar het adres van Sinterklaas op stond... dat komt goed uit want namiddag gaan we beginnen aan onze brieven.
Dan was er een krantenartikel over de Rode Duivels die het spel ' Wie is het? ' speelden. Lucas wist dat ze dat speelden om hun tegenstanders van de match te leren kennen.
Jasmijn vertelde ook dat er een vuurstoet in Genk was geweest... daar waren Kaat en Lucas ook naar toe geweest. Kaat vertelde dat het ' de Sint - Martinusstoet ' heette.

Wat leerden we weer heel wat bij ...

Thieme en Jasmijn... super verteld hoor: twee dikke duimen omhoog!















Volgende week mogen  Lander en Mika spulletjes meebrengen voor onze allereerste beroepenronde.
Leuk hé!




In de voormiddag werkten sommige kinderen hun contractwerk af; anderen waren druk in de weer met hun puzzel of onze lettermuur.
Lander mocht opnieuw een smiley op zijn puzzeldiploma  inkleuren: knap gedaan, jongen!


In de namiddag stond er ' teamwork ' op onze planning. Samen met de kinderen van het 2de leerjaar zullen we regelmatig en met vééééél plezier op vrijdagnamiddag werken aan de domeinen van muzische vorming: beeld, drama, muziek en beweging.

Met behulp van de naamstokjes mochten de kinderen kiezen waar ze gingen werken; volgende week zal er doorgeschoven worden.

Met onze lieve goede Sint die is aangekomen, waren er heel wat opdrachten bij i.v.m. Sinterklaas: joepie!

* vrije tekst schrijven: een brief schrijven naar Sinterklaas

* vrije tekst creatief verwerken: briefpapier maken met een zelf gekozen materiaal; verf, ecoline, houtskool, toverstiften,...

* klasposters maken: duidelijke en mooie geheugensteuntjes maken i.v.m. onze leerstof om op te hangen in onze klasjes

* een toneel spelen over Sinterklaas en zijn Pieten

* Sinterklaasliedjes spelen met muziekinstrumentjes

* een Sintmobiel maken om op te hangen in de speelzaal als de Sint op bezoek zal komen in onze school
 























Tijdens onze afsluitronde stelden we alles aan mekaar voor: het grappig toneel, de instrumentale liedjes die we moesten raden, onze mooie afgewerkte Sintmobielen, onze knappe klasposters en ons versierd briefpapier.
Onze geschreven brieven zullen we maandag voorlezen... want de tijd vloog jammer genoeg voorbij!

Het werd een superleuke namiddag, waarbij de jongens en meisjes erg goed hun best deden. We kijken al uit naar volgende week vrijdag!








































van Lucas uit het 1ste leerjaar

van Ilyana uit het 1ste leerjaar

van Emani uit het 1ste leerjaar

van Jens uit het 2de leerjaar

van Cinar uit het 2de leerjaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten