vrijdag 19 juni 2015

Wisselen van klasje!

Deze namiddag kwamen de oudste kleuters voor de ( voor ? ) laatste keer op bezoek in het 1ste leerjaar. Vanaf september zijn ze elke dag superwelkom :-)

De jongens en meisjes van het 1ste leerjaar gingen naar Kristie; daar drukten ze een vakantiekaartje voor hun correspondentievriendje.

Wie wist nog welk lettertje en woordje we vorige keer geleerd hadden? Heel goed: de  letter ' t ' van
' teen '! Yannina wees op de letterlijn de juiste letter aan en iedereen knipte en plakte het woord
 ' teen ' nog eens heel goed in stukjes: t / ee / n.



Dan was het tijd om onze vingers, handen en polsen goed op te warmen: daarvoor beelden we verschillende muziekinstrumenten uit: een trommel, een viool, een gitaar, een dwarsfluit,...
Wie kent nog een muziekinstrument?







Kirsten schreef de letter ' t ' van ' teen ' in het groot op het bord. Ze beschreef ook welke weg haar bordstift aflegde: eerst naar beneden fietsen, dan een bochtje maken,...

Daarna probeerden wij het ook eens: met onze vinger in de lucht, met onze neus op de bank en overgaan op het bord. Leuk!

Nadat Mika voor had gedaan hoe we best op een stoel gaan zitten om mooi te kunnen schrijven, gingen we aan de slag met ons schrijfblaadje: de lijnen, waar we tegen moesten botsen, werden smaller en smaller. Kirsten was supertrots op ons, want we deden dat echt héééél goed!

























Als tussendoortje zongen we nog een grappig indianenlied met leuke gebaren.






Volgende week zullen we het erg druk hebben met de voorbereidingen van onze proclamatiefeest: joepie!
Als we nog even een gaatje vinden, mogen we in het 1ste leerjaar teenslippertjes gaan maken. In de praatronde oefenden we alvast wat we daarvoor allemaal moeten doen: de schoen overtrekken, de tenen overtrekken, uitknippen, de koordjes versieren,...

Karell

Ilyana

Ynse

Jens


Lucas



Ata


Kaat


Emani


Jasmijn

 

In de boekentas van jullie flinke kleuter vinden jullie het briefje en het schrijfblaadje. Als er nog vragen zijn, hoor ik het graag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten