dinsdag 9 juni 2015

Onze 2de correspondentiebrief is klaar!

De laatste weken werkten we in de namiddagen hard, maar met veel plezier, aan de briefjes voor onze correspondentieklas.

Omdat de kinderen van de 1ste graad van ' Freinetschool op Stelten ' onze verschillende techniekjes wilden leren, maakten we elk een creatieve verwerking met een andere techniek / materiaal. Zo kunnen ze onze werkjes ophangen in hun klasje met het kaartje waarop de techniek / het materiaal op staat getypt. De kaartjes werden getypt door Noëmie en Joke: goed hoor, meisjes!

* kleurpotloden
*toverstiften
*pandakrijtjes met ecoline
*blazen met ecoline
*wasco's en zwarte verf
*monodruk
*Oost - Indische inkt met ecoline
*houtskool
*glitterlijm
*waterverf
*waterverf met zout
*...















Nadat we allemaal een correspondentievriend ( in ) hadden gekozen, schreven of typten we een mooie brief.  Omdat in onze correspondentieklas meer kinderen zitten, maakten verschillende kinderen zelfs een 2de brief: zo zijn al onze vriendjes in blijde verwachting!















Wat zijn we terecht trots op onze kunstwerkjes:










Joke en Roos versierden de grote envelop met de druktechniek ' monodruk '.


Yarne plakte voldoende postzegels, want onze envelop zal goed gevuld worden.


Op onze gemeenschappelijke brief schreven we onze namen.



De naamstokjes bepaalden  dat Laura onze dikke envelop mag gaan posten, als ze vanmiddag van school naar huis rijdt. Niet vergeten hé, Laura :-) !


In onze afsluitronde van vandaag lazen we onze afgewerkte brieven enthousiast voor aan elkaar en we hoorden en zagen dat iedereen super gewerkt heeft: echt knap van jullie!






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten