zaterdag 13 juni 2015

Knutselen voor onze papa's!

Deze week hadden we weer heel wat leuke rondes. Omdat we 2 jarigen hadden met hun levenslijn, ging onze verrassingsronde op donderdag door.

Romeo en Rebeka stelden tijdens de hobbyronde hun hobby voor.

Romeo voetbalt heel graag. Hij doet dat verschillende keren per week en dit jaar heeft hij een jonge, maar zeer goede trainer Jordi. Volgend jaar zal hij getraind worden door Jean, de papa van Jordi.
Voor zijn hobby heeft Romeo voetbalschoenen, scheenlappen, een shirt en short en een voetbal nodig. Als de jongens goed gevoetbald hebben, gaan ze zich lekker verfrissen onder de douche... vandaar dat er ook douchegel in de voetbaltas van Romeo zit.
Thuis speelt Romeo ook nog graag op de i - pad en bouwt hij graag met lego. Hij had één lego - bouwsel van thuis meegenomen, om aan ons te laten zien. Goed verteld, Romeo!

De hobby van Rebeka is paardrijden. Ze mag dikwijls op de paarden van Brigitte rijden: in ruil daarvoor verzorgt Rebeka tijdens de vakantie de paarden goed. Rebeka had, samen met haar mama en papa, een power point gemaakt met mooie foto's ...waarop we Rebeka in actie zagen. We leerden dat er verschillende borstels bestaan om paardenharen te kammen, dat er een speciale knoop gemaakt wordt om de touwen van de paarden vast te maken, wat je moet aandoen om jezelf te beschermen tijdens het paardrijden,...
Rebeka, je mag trots zijn op jezelf: je hebt dat super gedaan!




















Jens was vrijdag journalist van de week. Hij vertelde dat er op de mijnterril van Beringen een grote glijbaan gemaakt gaat worden. Er zal ook een holte voorzien worden waar geschuild kan worden. Op de foto's wees Jens de bouwplannen aan. De werken zullen precies 1 jaar duren: volgend jaar in juni kunnen we misschien eens met onze klas de glijbaan en het klimparcours gaan uittesten :-)
Dikke duim, Jens: je bent een goede journalist!






De voorbije weken werkten we 's namiddags niet alleen aan de brieven voor onze correspondentieklas, maar knutselden we ook voor onze liefste papa's!

Onze verrassing staken we in een grote envelop, waarop we met veel plezier iets drukten. Bij monodruk moeten we altijd in spiegelschrift schrijven: niet gemakkelijk, maar wel erg leuk met onze vingers in de verf!














We smeerden ons ook weer goed in: voor de 2de keer op een rij werd het op vrijdag ontzettend warm! Vandaar dat we er weer voor kozen om buiten te picknicken: heerlijk in de schaduw...
 








Gisterennamiddag stonden er verschillende activiteiten op de planning. Sommige kinderen werkten hun vaderdagcadeautje af, anderen trokken onkruid uit onze klastuinbak. Er was ook een groepje dat 2 posters maakten voor ons tuintje en een aantal jongens / meisjes kozen voor een puzzel, spelletje,...













 Voor alle coole papa's: een hele fijne vaderdag zondag! Laat jullie maar eens goed verwennen!
















De voorkant van ons vaderdaggedichtje: de das mochten we versieren met een techniek, die we zelf kozen...
Een notitieboekje, zodat onze papa's niets meer vergeten :-)

Ons gedichtje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten