vrijdag 10 januari 2014

Verjaardag Malik en een stamboom

Zoals elke vrijdag begonnen we met ons 2- wekelijks leesatelier; we zijn trouwens nog op zoek naar lieve mama's, papa's, oma's,... die samen met ons willen oefenen op dinsdag - en / of vrijdagmorgen.
Senne, Amira, Julie en Luca gingen voor één keer eens niet lezen, want zij probeerden een spel uit wat studenten gemaakt hadden.







Daarna was het tijd voor de levenslijnronde, want  Malik werd vandaag 8 jaar... Hij stelde zijn levenslijn met leuke foto's heel grappig aan ons voor: als baby kon hij het al goed uitleggen ( = foto van een huilend babytje ), een foto waarop hij aan het bluffen was met zijn zonnebril, een voetbalfoto met de tekst "wedden dat je me later nog op tv gaat zien? ",... Malik had vooral spulletjes bij uit zijn babyperiode: zijn 1ste slofjes, zijn 1ste jasje, zijn 1ste pyama, zijn geboortekaartje, zijn knuffel,...Hij vertelde dat hij het héél fijn vond om dat nog eens allemaal terug te zien: lief hé...  Malik had ook een Frans vaderdaggedichtje bij, want vroeger ging hij naar school in Luik; daar praten ze net zoals in Brussel, Charlerloi,... Frans. Op u - tube liet Malik ons ook nog een filmpje zien, waarop hij een voetbalmatch aan het spelen was als kleine jongen, maar nu kan hij natuurlijk nog veel beter voetballen.















Namiddag gingen we aan de slag met onze foto's die we meebrachten van thuis. We maakten een mooie stamboom, waarop onze zussen, broers, ouders en grootouders te zien waren. Dat idee kwam er nadat Leander een tijdje geleden zijn levenslijn voorstelde en zijn superorigineel geboortekaartje met oude familiefoto's liet zien. Het resultaat mocht er zeker zijn: goed gedaan, allemaal! Als alle stambomen afgewerkt zijn, gaan we ze nog uitknippen en verzamelen op één van onze muren ... dat was een idee van Thijs en Romeo!

























Tijdens onze afsluitronde trakteerde Malik ons op heerlijk zelfgemaakte cakejes, terwijl we nog eens naar onze mooie stambomen keken. Leander, Julie, Amélie en Romeo zongen ineens liedjes waarin de naam van hun zus of mama voorkomt: Suzanne, Angie, Annabel en Gloria. Meteen kwam het idee om ze maandag tijdens onze middagpauze eens te beluisteren op ons smartbord, want nu was het echt wel tijd om naar huis te gaan en goed uit te rusten tijdens ons weekend... want dat was deze week toch weer even wennen... zo vroeg opstaan! Lieve Malik, nog een hele dikke proficiat met je 8ste verjaardag.

 
 
 
 
 

2 opmerkingen: