donderdag 23 januari 2014

Meester op de fiets

Na onze praatronde en onze rekenlessen was er vandaag iets gepland waar we al de hele week naar uitkeken. We mochten onze eigen fiets van thuis meenemen voor ' Meester op de fiets '. Ook al was het berekoud ( en konden we ons gelukkig regelmatig opwarmen in de speelzaal ), toch was het superleuk om zoveel bij te leren over onze fiets en om te kunnen rijden op een supercool fietsparcours. De foto's spreken voor zich: allemaal blije gezichten!



















































 













Een sportieve dag, want namiddag kregen we ook nog een turnles van meester Seppe. Dus onze spiertjes zijn vandaag supergoed getraind geworden en we zullen waarschijnlijk heerlijk slapen...

Tijdens de afsluitronde besproken de kids van het 2de leerjaar hun huiswerk van gisteren. We moesten thuis heel wat vraagjes invullen met onze mama en papa, omdat we binnenkort een ouderlevenslijn gaan maken. Het ging vooral over jaartallen: wanneer zijn onze ouders geboren? in welke jaartal zaten onze ouders in het 2de leerjaar? wanneer gingen onze ouders samenwonen of trouwen? wanneer kwam ik op de wereld?...
We schreven de geboortejaren van onze ouders op een groot papier, turfden en duidden de jongste + oudste mama en papa aan. Malik had bij het geboortejaar van zijn papa 1917 ingevuld... want hij zei dat zijn papa dat zo had gezegd. Dus rekenden we dat uit en kwamen we tot de conclusie dat de papa van Malik dan bijna 100 zou zijn... wat natuurlijk niet kan! Gelukkig wist Malik dat hij 34 jaar was en  maakten we samen de rekenoefening... 2014 - 14= 2000 / 2000-20= 1980  Dus als de papa van Malik ons nog eens wil foppen, zal hij de volgende keer rekening moeten houden met een slimme groep kinderen van het 2de leerjaar. Goed gedaan en fijn meegewerkt allemaal!

De kinderen van het 1ste leerjaar speelden in een ander klasje met stagair Alex taalspelletjes waarbij ze mochten uitbeelden zonder woorden en uitleggen zonder gebaren... niet gemakkelijk maar wel héél leuk om te doen!

1 opmerking: