zaterdag 18 januari 2014

Gelukkige verjaardag, Milan!

Vrijdag werd Milan 9 jaar en dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan...Na ons leesatelier stelde hij zijn levenslijn voor en hij had heel wat schattige foto's bij van zijn 9 kinderjaren. Milan toonde ons ook zijn geboortesuiker ( mooie houten figuurtjes ), de zwangerschapstest van zijn mama, zijn 1ste communiekaart, het boekje van de geboorteviering, een groot Teletubbiesbaby- album  en een coole babyfoto ( waar Milan een petje droeg ). Senne las voor wat de mama van Milan bij de foto's schreef; zo kwamen we te weten dat Milan al zonder hulpwieltjes kon fietsen op 2.5 jaar en dat hij als baby en peuter helemaal niet van zand hield ... Goed verteld, Milan, we zijn trots op jou!












 
Namiddag maakten we kennis met een nieuw hoekenwerkaanbod: wéér heel wat leuke en leerrijke taal - en rekenspelletjes, een w.o. - werkblad over paddestoelen en knutselopdrachten i.v.m. Valentijn. We waren maar al te blij, dat ook de populaire bouwhoek en handige handjeshoek op onze hoekenwerkfiches als " mag- jes " stonden. Alle  " moet - hoekjes " moeten gekleurd zijn voor 18 februari: we hebben dus een maand de tijd, maar hard werken doen we graag!
Senne en Romeo wilden graag een antwoord zoeken op de onderzoeksvraag " Wat is het verschil tussen een tablet en een i - pod ? ". Maar omdat de informatie op de pc te moeilijk was, gingen ze het eens vragen aan de jongens van de 3de graad. Thijs en Emre werkten vlijtig aan een groot onderzoekje van de bever. Samen met Martine gingen ze buiten op zoek naar takjes, om een echte beverburcht te maken...
 
Malik en Selim in de onderzoekshoek.

Romeo en Senne zoeken het antwoord op hun onderzoeksvraag.

Luca, Zyna en Leander fijn aan het werken in de taalhoek...

Senne en Romeo tijdens het invullen van hun onderzoeksblad.


Amélie en Julie bezig met het maken van verliefde visjes...

Ook Sophie en Lylas kozen de knutselhoek.

Sem en Amira genoten van de bouwhoek.
 
Thijs en Emre zoeken info op in hun bibboek over de bever.
Nadat we in de hoekjes gewerkt hadden, trakteerde Milan ons op vers gebakken cakejes en frisse sapjes. Hij had ook nog een fijn avi - boekje bij als klaskado: dank je wel, Milan! Malik was zo enthousiast over de titel ( want er kwam voetbal in voor... ), dat hij meteen begon voor te lezen.






 
Tijdens onze afsluitronde stelde Thijs en Emre heel trots hun onderzoekje voor. Maandag zal Thijs nog wat spulletjes van thuis meebrengen, om ons nog meer bij te leren over  bevers. Maar we vonden het nu ook al super gedaan, jongens!
Romeo en Senne zullen volgende week hun onderzoekje nog afwerken... dus wordt vervolgd!
 




 
 
Woensdag waren Amélie en Senne van dienst tijdens de verrassingsronde. De dobbelsteen had beslist dat het een boekenronde zou worden... Amélie had haar lievelingsboek van Tip de muis bij. Ze vertelde heel uitgebreid met haar eigen woorden waar het boekje over ging: Tip was altijd en overal te laat en zijn mama besloot hem eens een koekje van eigen deeg te geven...
Senne had een boek van Geronimo Stilton bij en las er een fragment uit voor... Beide kids hadden de boekenronde dus anders opgevat, maar dat maakt het net zo leuk... We vergeleken ook  nog even de boeken, noemden heel wat verschillende soorten boeken op en bekeken eens wat er steeds terug komt op de voor - en achterkant van een boek. Toch fijn hé... zo'n verrassingronde!
 





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten