vrijdag 28 oktober 2016

Op zijn Halloweenst!

Stella en Kaan waren onze '  journalisten van de week ' en zij stelden hun krantenartikel met veel plezier aan ons voor.

Stella vertelde over een festival waar K3 had opgetreden. Jammer genoeg was het dit jaar de laatste keer dat dit festival doorging, want ze hebben te weinig helpers.

Kaan had een krantenartikel over een zekere Mark bij. Mark is een neushoorn uit Afrika die met zijn hoorn vast was komen te zitten in een autoband. Gelukkig konden de dierenartsen hem helpen door hem een slaapspuitje te geven, zodat ze Mark konden bevrijden.

Heel goed verteld, Stella en Kaan!















 Na onze actua - ronde maakten we even tijd voor ' Halloweenfoto's ' met ons griezeligste gezicht...



















Gisteren en vandaag mochten we allemaal onze cijfers aan elkaar laten zien, die we thuis hadden gezocht in kranten en tijdschriften. Wat kunnen cijfers ons veel vertellen: de maat van schroeven, de korting in een winkel, hoeveel liter er in een fles zit, hoe oud we zijn, hoeveel katten we hebben, ...

Alle cijferblaadjes werden in ons getallenboekje geplakt, zodat we ze regelmatig terug kunnen gebruiken.











Natuurlijk wilden we ook wel eens heel graag in onze school op zoek gaan naar cijfers. En ... wat vonden we er vééééééél: een verjaardagsdatum, het nummer van een klaslokaal, een telefoonnummer, de verdieping van het gebouw, een nummerplaat, ...

Wat een superleuke cijferzoektocht!


























Namiddag stond er voor alle jongens en meisjes van onze school een Halloweenatelier op de planning.

In ons klasje maakten we ' Halloweencupcakes ', die op de Halloweentocht ( die de wijk Termien organiseert ) zullen verkocht waren. We deden supergoed ons best en met wat helpende handen van de lieve kids van de 3de graad kregen we echt wel mooie cupcakes om fier op te zijn.

Omdat Nette tijdens de klasraad het idee had om spookjes te maken, knutselden we ( als we 2 cupcakes versierd hadden ) een griezelig spookje om thuis op te hangen. Wat een goed idee, Nette!


























Tijdens ons maandelijks forum dansten de kleinste kleutertjes van Nath op een griezelig Halloweenliedje en zongen we voor alle jarigen van de maand oktober.

Een dikke proficiat voor alle jarigen en een dikke duim voor de schattige kleutertjes: super gedaan!





Deze week zorgden Nette en Recep ook voor een toffe verrassingsronde. In hun sportronde leerde Nette ons veel bij over handbal en vertelde Recep over de erg bekende voetballer Ronaldo.

Jammer genoeg was Kirsten er ( omwille van mdo's ) niet bij, maar Katia vertelde dat ze het allebei erg goed gedaan hadden. Super, Nette en Recep!










Na de herfstvakantie mag Jesper zijn vakantieronde voorstellen in de kring. Veel plezier met de voorbereidingen, Jesper!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten