dinsdag 4 oktober 2016

Naar het vogel - en zoogdierenopvangcentrum

Omdat het vandaag ' Werelddierendag ' was,  hielden we deze morgen ' een dierenpraatronde '. 

In ons klasje kwam de hond van Nette , het konijntje van Jesper en de parkiet van Cristian op bezoek. Heel wat kinderen hadden dierenknuffels meegenomen en vertelden welke dieren ze thuis hadden: vissen, honden, katten, konijnen en zelfs slangen. De meeste jongens en meisjes zijn toch wel echte dierenvriendjes!




















Tijdens contractwerktijd stempelde Joppe een voorblad voor het ' dank je wel - dierenboekje ' voor de gids die ons namiddag zal begeleiden tijdens onze uitstap.

Daarin zaten kopieën van onze leuke dierenkunstwerken die we vorige week maakten met verschillende materialen. Natuurlijk schreven we ook allemaal onze naam op het boekje, zodat de gids goed weet hoe de kunstenaars van het ' dank je wel - dierenboekje ' heten :-).





onze diertjes in ' houtskool '.
diertjes gemaakt met waterverf en zout.
onze kunswerken met pandakrijtjes en ecoline.

glitterlijm... altijd populair bij de kids!


Recep maakte vandaag ook een erg mooie tekening bij ons nieuwe woordje ' aan ': de man doet de tv aan. Goed gedaan, Recep!




Hannes toonde ons de spulletjes uit het letterkoffertje die hij van thuis meebracht... en ja hoor, overal hoorden we onze nieuwe letter ' aa ': een soldaat, een blaadje van een aardbei, de korst van kaas, een schaar en een aardappel.

Super, Hannes!








 Tijdens de middagpauze las Kirsten het supermooie dierenboek van Nette voor: ' Net mensen '.

Daar gaan we volgende week heel graag mee aan de slag: de jongen van dieren, hoe dieren groeien, verschillende soorten dieren,...





Namiddag gingen we op bezoek bij het ' Vogel - en Zoogdierenopvangcentrum ' in Heusden - Zolder.
Niet alleen op ' Werelddierendag ', maar elke dag leveren de mensen die daar werken geweldig werk. Ze vangen zieke, gevonden en verwaarloosde dieren op en verzorgen ze erg goed.

In het opvangcentrum konden we heel wat soorten dieren zien, terwijl de gids ons uitleg gaf: uilen, duiven, eenden, koeien, paarden, varkentjes, schapen, konijntjes, egels, ...

Met de mooie en erg duidelijke dierenfoto's die Francesca ( de mama van Gloria ) maakte, gaan we volgende week ook mee aan de slag.

Een dikke dank je wel om ons veilig heen en weer te brengen, Annie ( oma van Ellie ), Bahar ( mama van Enes ), Francesca ( mama van Gloria ), Francesca ( mama van Cristian ), Bianca ( mama van Nette ), Ümmu ( mama van Kaan ), Esther ( mama van Somaya ), Rebecca ( mama van Amber ) en Rosetta ( mama van Lorena ).










































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten