vrijdag 21 oktober 2016

Hiep, hiep, hoera! Er is er één jarig!

Bericht geschreven door stagiaire Giovanni:

Gisteren werd Ellie 6 jaar, dat is iets om te vieren! Ze bereidde een mooie poster voor van haar levenslijn. Van toen ze baby was, tot nu.  Ze presenteerde het mooi met foto's en attributen van toen ze nog 'klein' was, want: 'ja mama, ik ben al groot!'. Als afsluiter van ons dagje had ze een leuke traktatie voorzien, samen met haar mama had ze lekkere wafels gebakken, niet zo maar wafels, maar 'lollywafels'. Dat was smullen! (ook verklapte ze ons het geheime receptje van haar mama, maar dat zet ik niet zomaar online :) )
















Volgende week is er weer een nieuwe verrassingsronde, Recep en Nette gooiden 'blauw'. Dat betekent dat ze een sportronde zullen houden, dat komt goed van pas na de lekkere wafel van Ellie! 


We leerden de letter 'b', Resul mocht het letterkoffertje mee naar huis nemen. Hij heeft zeer goed zijn best gedaan om spulletjes te zoeken met deze letter. Hij had van alles en nog wat mee, een bellenblazer, een blad, een blok, een bril... 
De letter 'b' is een speciale letter, want deze staat voor 'beste klas'. Dat kunnen we zeker en vast zeggen! 







In de namiddag hadden we project, dit rond het thema 'dieren'. We werkten samen in groepjes en maakten samen een mooie poster. Het project dieren werd gehouden omdat ons klasje naar het vogel- en zoogdierencentrum op 'Werelddierendag' is gegaan.  We mochten uit boekjes (die door Nette en Hannes meegenomen zijn geweest) knippen en plakken. Zo vormden we een mooie poster. 
Er waren verschillende soorten groepen. 
- Welke dieren komen uit een ei? 
- Welke dieren komen niet uit een ei? 
- Wat zijn dierlijke producten en wat niet? 
- Welke dieren zijn boerderij-, kriebel-, dierentuin- en bosdieren. 
- Hoe ziet de levenslijn van een kikker er uit? 

Uiteindelijk was het een schitterend resultaat, met prachtige posters! De foto's op de posters kwamen uit de dierenboekjes van Nette en Hannes. Sommige foto's trokken we zelf met de tablet: superleuk!
 
In ons afsluitmomen vertelden we aan elkaar wat we bijgeleerd hadden en hoe het verliep om in groep te werken.













Ziezo, mijn eerste week stage zit er op! Ik ga jullie allemaal één voor één missen. We zien ons snel terug, want vanaf 28 november zal ik 2 weekjes in jullie klasje komen staan! 

Tot snel, 

Meester Giovanni





Geen opmerkingen:

Een reactie posten