woensdag 12 oktober 2016

De natuurronde van Joppe en Resul

Blog geschreven door stagiaire Giovanni:

Beste ouders van het eerste leerjaar, vandaag verving ik (Giovanni) juffrouw Kirsten ( zij was op nascholing ). Ons dagje verliep zeer goed, boordevol leuke activiteiten! In de morgen werd er een natuurronde gehouden, deze werd gepresenteerd door Joppe en Resul.

Joppe was samen met zijn papa naar het bos toe getrokken, op zoek naar paddenstoelen. Joppe hield een interessante PowerPoint-presentatie over verschillende (giftige) paddenstoelen. Hij vertelde ons dat je deze paddenstoelen absoluut niet mocht opeten. 
Er werden veel vragen gesteld, een goed bedachte vraag kwam van Cristian: 'Als deze paddenstoelen giftig zijn, hoe heb je deze dan opgepakt?' Joppe vertelde ons dat hij zijn handen heel goed waste met water en zeep. 

Resul hield ook een presentatie over de natuur. Hij bracht allemaal verschillende voorwerpen mee die je terug kon vinden in de natuur. Zo had hij tamme en wilde kastanjes mee. Hij vertelde ons dat je kastanjes met een staartje kon opeten en zonder staartje je best niet opat. Resul liet ons voelen aan takjes, nootjes, bolsters... 










Tijdens onze herfstwandeling in Kiewit mochten de kinderen fluiten op een eikeldop! Het was moeilijk, maar oefening baart kunst. 



In de afsluitronde gooiden Arke en Efe geel, een kiesronde, wat leuk! Arke koos voor een natuurronde en Efe voor een sportronde. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat. Want deze kiesronde zal lopen tijdens mijn stageweek. 




Lorena mocht de letterkoffer mee naar huis nemen. We leerden de letter 't'. Thuis ging ze op zoek naar allerlei voorwerpen die met een 't' begonnen. Ze bracht een trein, een tak, een toverstaf... mee. Spijtig genoeg had ze wel geen foto mee van een 'toffe' meester :) (Wie zou dat zijn?).




Groetjes, 
 meester Giovanni :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten