donderdag 18 februari 2016

Uitnodigingen in monodruk

Joepie... we hebben alle lettertjes geleerd!

Om ons te belonen dat we al zo veel hebben bijgeleerd en zo hard gewerkt hebben organiseert Kirsten op maandag 29 februari een superleuk letterfeest.
Bij een feest hoort natuurlijk een uitnodiging en daar werkten met deze week met vééééél plezier aan.

Bij onze correspondentiebrieven gebruikten we de mangel, nu werkten we met plexiglas om monodruk te leren kennen. We wilden graag letters drukken, maar we ontdekten al snel dat de letters die we schreven in de verf in spiegelschrift gedrukt werden. Dus oefenden we maandag eerst met het schrijven van letters in spiegelschrift: hiervoor gebruikten we kleine spiegeltjes om te controleren als we het goed deden.









Vanmiddag gingen we aan de slag met verf en een rolletje. We vonden het heel tof om te doen en we waren verrast met de mooie resultaten. Nog heel even geduld, mama's en papa's... we krijgen de uitnodiging bijna mee naar huis :-)

Terwijl er telkens 4 kinderen drukten, waren de andere jongens en meisjes bezig met techniekactiviteiten. Met behulp van een stappenplan oefenden we het knopen van een das verder in en er waren kids die graag een bekertelefoon wilden maken, om mee naar huis te nemen.

Er werden ook nog vrije teksten geschreven, armbandjes gemaakt en gepuzzeld: één en al bedrijvigheid in ons klasje dus!





































dank je wel voor het mooie en zelfgemaakte armbandje, Karell!

In de afsluitronde stelde Ynse de techniekfiche van de bekertelefoon voor: alle stapjes werden nog eens goed herhaald. Goed gedaan, Ynse!

Ook lazen Kaat en Lucas een stukje van hun vrije tekst voor.Lucas schreef een fantasieverhaal over Jan en de zombie. Kaat schreef een brief naar haar buurmeisje Kato. Super, Lucas en Kaat!
We kijken uit naar het vervolg van het verhaal en de brief.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten