woensdag 3 februari 2016

In onze carnavalsoutfit naar school!

Wat mochten we vanmorgen in de speelzaal zoveel jongens en meisjes begroeten in hun grappige, enge, leuke, prachtige,... carnavalsoutfit. Ook de juffen zagen er op hun best uit...

Super om zo onze ' vaak veel te korte :-) woensdag ' te starten!














Toen we onze spulletjes uitgepakt hadden in de ' boekentasklas ', was het tijd voor onze 1ste familieronde.

Jade stelde een prachtige stamboom voor, die ze thuis samen met haar papa gemaakt had. We zagen helemaal bovenaan in de stamboom de bomma's en bompa's, dan kwamen alle kinderen  van de grootouders ( haar mama en papa en de zussen van haar ouders ) en onderaan zagen we de kleinkinderen... waar Jade en Jesper ook bij hoorden. Bij alle mensen die getrouwd waren, had Jade trouwringen getekend, liefjes kregen hartjes. Echt mooi!


Ynse liet ons op het smartbord kennismaken met haar familie. We zagen haar mama ( die we al langer dan vandaag kennen ) en papa, haar bommie en bompie ( met wie ze graag gaat wandelen ), haar overgrootouders ( waar ze regelmatig lekkere pannenkoeken gaat eten ), haar meetje en haar petie. Ynse heeft ook een lieve nonna; dat betekent ' grootmoeder ' in het Italiaans. Haar nonno is helaas lang geleden gestorven en werkte vroeger in de mijn.

Wat een superfamilieronde, Jade en Ynse: wat fijn dat we jullie familie leerde kennen!













 Voor de speeltijd werd er natuurlijk ook nog even tijd gemaakt voor wat leuke ' carnavalkiekjes ' ...

























 In de afsluitronde werd er nog heel wat gedaan. Eerst gooide Kaat met de dobbelsteen en ze had veel geluk want ... Kaat en Thieme mogen kiezen welke ronde ze doen na de vakantie. Nu zijn we wel heel erg benieuwd!

Jade had haar prachtige stamboom laten verkleinen op het kopieerapparaat, zodat ze die in ons praatrondeboek kon plakken. Het origineel hangen we natuurlijk heel graag aan onze klasmuur... Ze had er nog een titel in mooie kleurtjes bij geschreven.

En we oefenden met véééééél plezier ' de move TEGEN PESTEN ': morgen zullen we ' Brullie ' met alle kinderen van onze school dansen en zingen. We kijken er naar uit!





 








Dank je wel, Ata, voor de batterijen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten