dinsdag 23 februari 2016

Leren in de gezonde buitenlucht!

Als vervolg op de les van gisteren over tweetekenklanken ' eu ',' ui ', ' ou ',' au 'en ' uu ', trokken we vandaag , net voor de speeltijd samen met onze stagiaire Laura,  naar buiten.

We deelden onszelf in groepjes in en ieder groepje kreeg 5 kaartjes.  Dan mochten we samen op zoek gaan naar voorwerpen waarin we de juiste tweetekenklanken  hoorden.

We hadden er veel plezier in en we vonden heel wat voorwerpen met tweetekenklanken: keuken, tuinhuisje, touw, hout, auto, speeltuin, vuilbak,... Goed hé!







de ' ui ' van speeltuin




de ' ui ' van vuilbak

de ' au ' van speelgoedautootje


de ' eu ' van keuken

de ' ou ' van touw


de ' au ' van auto

Tijdens onze rekenles leerden we over symmetrie, evenwijdige en loodrechte lijnen.

Ata voelde met een blinddoek aan de kanten van verschillende voorwerpen om te zeggen als ze recht of gebogen waren.

Karell probeerde een rechte lijn te tekenen met een schietlood: dat gebruikten de metsers vroeger als ze rechte muren moesten bouwen.

We maakten ook halve figuren zoals een hart, een ster en een driehoek volledig. Het was wel moeilijk om het perfect symmetrisch te doen... maar daar hebben nog tijd voor hé...

Als afsluiter gingen we opnieuw naar buiten om loodrechte en evenwijdige lijnen te zoeken. We genoten echt van de buitenlucht en we waren supergemotiveerd tijdens onze zoektocht.

















Namiddag maakten we samen met de stagiaires Laura en Arno een plattegrond en een maquette van onze klas.

Eerst deden we verschillende toffe opdrachten op ons smartbord: we kregen een plattegrond te zien van de zoo, de shopping en het stadion van K.R.C. - Genk.

Dan kwam er een Minnion op de plattegrond van onze klas te staan en keken wij rond waar in de klas de Minnion zich bevond.

Op een groot blad tekenden we een plattegrond en met héél véél verschillende doosjes, dekseltjes, papiertjes,... gingen we met onze schoendoos aan de slag voor een maquette van onze klas.

Natuurlijk hebben we nog heel wat werk aan onze maquette, maar we hebben afgesproken met Laura en Arno om onze maquettes ( als ze helemaal afgewerkt zijn ) tentoon te stellen in de speelzaal.

Dank je wel, Laura en Arno, voor deze superleuke en leerrijke namiddag!



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten