woensdag 17 februari 2016

Dikke truiendag en een leuke techniekronde

Maandag was het dikke truiendag en werd de verwarming in de klassen enkele graadjes minder gezet. Daarom mochten we met zoveel mogelijk truien naar school komen. Er werd natuurlijk ook even besproken waarom er een dikke truiendag in heel wat scholen georganiseerd wordt.

In de praatronde werd er in elke klas geteld hoeveel truien alle jongens en meisjes 's morgens hadden aangedaan. In onze klas was Thieme de winnaar met 8 truien: proficiat, jongen!

Na de speeltijd werden alle klaswinnaars verzameld in de speelzaal en vertelden ze aan iedereen hoeveel truien ze aan hadden. Tuur uit de 2de graad werd de winnaar van ' Dikke truiendag ' met maar liefst 15 truien: een dikke proficiat, Tuur! Hij kreeg een toffe waterkruik om heerlijk tegen te liggen in het zeteltje.














de winnaars van elke klas

Tuur met 15 truien aan ... geweldig!

Thieme mocht als klaswinnaar eens grabbelen in onze zak...


Deze morgen stelden Kaat en Thieme hun kiesronde voor; ze hadden allebei gekozen voor techniekronde.

Kaat leerde ons stap voor stap een mooie knoop maken in een das. Ze had gezorgd voor verschillende dassen, zodat er heel wat kinderen eens konden proberen. Eerst probeerden we het alleen, dan per 2 wat beter ging. Als het mag van de mama en papa van Kaat, zouden we de dassen nog even in de klas willen houden. Kaat gaat een stappenplan maken en dan kunnen we in onze techniekhoek oefenen zodat we het knopen goed onder de knie krijgen.

Kaat, je mag trots zijn op jezelf want je deed dat super!

De papa van Thieme had een zenuwspiraal gemaakt. Thieme vertelde ons dat je daarvoor een plank, een lampje, een koperen draad, een elektriciteitskabel en batterijen nodig hebt. Hij liet ons zien dat je voorzichtig langs de koperen draad moest gaan met een ringetje, maar opeens brandde het lampje. Dat kwam omdat Thieme de kring gesloten had en de batterijen stroom gaven aan het lampje. Als de ring de koperen draad niet raakt, is de kring open en blijft het lampje uit.
Natuurlijk wou iedereen het eens graag proberen, maar het was niet zo gemakkelijk. Daarom zal ook de zenuwspiraal van Thieme in onze techniekhoek komen, zodat we het nog verschillende keren kunnen oefenen.

Thieme, ook voor jou een dikke duim!

Onze verrassingsronde duurde wat langer dan gepland, maar dat vonden we niet erg... we hebben ervan genoten en weer heel wat bijgeleerd.

















































Volgende week woensdag mag Emani spulletjes meebrengen voor een familieronde. Veel plezier met de voorbereiding ervan, Emani!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten