zaterdag 3 oktober 2015

Dierendag

Zondag is het Werelddierendag en daarom mochten alle kinderen vandaag hun huisdier, foto's van hun diertje of een knuffel meebrengen naar school.

Wat een leuke dierenbende was het 's morgens op onze speelplaats! Natuurlijk werd er, naar jaarlijkse traditie, ook een dierengroepsfoto gemaakt...










                                                      
  
Onze praatronde werd een leuke dierenronde: alle kinderen kwamen aan de beurt om iets te vertellen over hun diertje, foto's en / of knuffel.

Het was Mika, die thuis de meeste dieren heeft en Lander had wel een wel erg speciaal dier bij : een wandelende tak.

Heel fijn dat jullie allemaal iets meebrachten voor onze dierenronde: dikke duim!


























Nadat we nog goed gewerkt hadden in ons contractwerk, zetten we onze dierenquiz van gisteren met veel plezier verder. Het meerkeuze - spel werd nog afgewerkt en er waren nog verschillende juist of fout - vragen.

Naarmate de quiz op zijn einde liep werd de puntenverdeling spannender en spannender... maar het was ' de junglebende ' die de meeste punten verzameld hadden tijdens onze superleuke dierenquiz: een dikke proficiat, jongens en meisjes van de junglebende!

Omdat deelnemen natuurlijk véééééél belangrijker is dan winnen, kregen alle kids een mooi dierendiploma dat ze thuis nog kunnen inkleuren. SUPER dat jullie allemaal zo enthousiast meewerkten!







de winnaars van onze dierenquiz






Namiddag werkten we, zoals vorige vrijdag, met nieuwe materialen en technieken om binnenkort onze vrije teksten creatief te kunnen verwerken.

We maakten dierenkunswerken met vingerverf en pandakrijtjes met ecoline. We krasten ook op onze wasco's met zwarte verf - bladen,  die ondertussen goed gedroogd waren. 
Er was ook een tafeltje waar ons dierenboekje een ' finishing touch ' kreeg: je kan het bewonderen in één van de kaders van de speelzaal.

Een dikke dank je wel Anja ( mama van Lander ), Jessy ( mama van Jade ) en Erica ( mama van Jasmijn ) voor de helpende handen tijdens onze geslaagde creatieve namiddag.















Om drie uur gingen we allemaal naar beneden, want de kindjes van de 3de kleuterklas hadden iets voorbereid voor ons 1ste forum van dit schooljaar: een erg lief ' ik en jij - liedje ' en een  mooie tentoonstelling. Knap gedaan, kleutertjes van Kristie!

Ook de jarigen van september werden in de kijker gezet: er werd gezongen en ze mochten kaarsjes uitblazen. Een dikke proficiat allemaal!




                                            



Een heel leuk weekend allemaal en denk er zeker aan om jullie diertjes extra in de watten te leggen hé...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten