maandag 17 november 2014

Week van de smaak: koken en proeven!

Omdat het deze week ' de week van de smaak ' is, maakten we ( = de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar ) deze namiddag verschillende gerechten van vroeger en / of uit een ander land.

An ( de mama van Joke ) bakte samen met de kinderen lekkere boekweitpannenkoeken.  Mireille ( de mama van Laura ) had thuis het deeg gemaakt. Voor de meeste kinderen waren de hartelijke pannenkoeken met spek en stroop nieuw, maar iedereen heeft geproefd: goed hé!

Bij Szilvi ( de mama van Rebeka ) leerden de kids een soort smeerkaas uit Hongarije zelf maken. Ze mengden de kaas met allerlei kruiden en stukjes bieslook. Op een krokant beschuitje of een stukje paprika konden ze hun handgemaakte smeerkaas proeven: mmmmm, lekker!

Kirsten ging aan de slag met een recept uit een kinderkookbijbel: rijstpap, een lekker dessert wat vroeger veel gemaakt werd. Heel wat ingrediënten werden afgewogen en afgemeten: water, krentjes, melk, dessertrijst,... Omdat het lang duurde voor de melk goed was ingekookt, zullen we de rijstpap morgennamiddag kunnen proeven. We zijn erg benieuwd...













































Terwijl de rijstpap aan het koken was en de boekweitpannenkoeken aan het bakken waren, stempelden we een voorblad voor een mini - receptboekje en titels boven de verschillende recepten. Zo kunnen we thuis het gerechtje, wat we erg lekker vonden, nog eens maken met mama en / of papa.
Als we morgen alle gerechtjes beoordeeld hebben, krijgen we ons boekje mee naar huis...

Dank je wel, mama's en papa's voor het meegeven van verschillende ingrediënten.

Dank je wel mama van Joke, mama van Rebeka en mama van Laura, om ons zo goed te helpen tijdens de leuke kook - en proefnamiddag.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten