vrijdag 21 november 2014

Een goed gevulde dag!

Wat hebben wij een drukke, maar supergeslaagde dag erop zitten!

Na het leesatelier stond de mobilhome van Joke op onze speelplaats geparkeerd. Eerst bekeken we goed de bovenkant: daar zagen we een antenne, zonnepanelen en een dakraam. Aan de buitenkant waren heel wat kleine dekseltjes en roostertjes, die open gingen en elk hun functie hadden: water, gas,... Maar de kers op de taart was natuurlijk toen we binnen een kijkje konden nemen en zelfs aan het stuur mochten plaatsnemen. Joke toonde en vertelde ons waar er geslapen, gegeten, gewassen,... werd. Dank je wel voor deze leuke ervaring, mama en papa van Joke!


























Vandaag zaten ook onze mooie diploma's van de Lotje Wandeling  in de brievenbus; nu kunnen we 
' het bewijs'  aan iedereen thuis laten zien en ophangen in ons slaapkamertje.




Cinar was journalist van de week en vertelde in onze actua - ronde over Laura, een meisje dat even vermist werd. Gelukkig is alles goed afgelopen!





Namiddag werden we in de praatronde verwelkomd door Miet, de verpleegster van het C.L.B. Zij vertelde nog even wat de dokter precies ging doen, zodat de kindjes gerustgesteld waren.
Er zit ook een briefje in onze kaft i.v.m. het spuitje, dat we gekregen hebben.


Terwijl we om de beurt een bezoekje brachten bij de dokter, staken we ( net zoals vorige vrijdag ) onze handen opnieuw uit de mouwen. We leerden 4 nieuwe materialen / technieken kennen:

1) Met lijm een tekening maken en dan met de hulp van een haardroger de lijm laten drogen. Tenslotte met ecoline over je tekening verven.

2) Met Oost - Indische inkt de ring van een bekertje verven en dan ringen ( die overlappen ) drukken op je blad. De ringen worden vervolgens geverfd met ecoline.

3) Met wegwerpspulletjes ( dopjes, schelpjes, ... ) een letter, een tekening,... maken en dan erover spatten met waterverf en een oude tandenborstel.

4) Met felgekleurde wasco's je blad inkleuren en dan je blad volledig zwart verven. Als het gedroogd is, kan je een tekening krassen.

Sommige technieken vroegen veel tijd, waardoor de kids niet in alle groepjes zijn kunnen gaan experimenteren. Daarom zullen we binnenkort een nieuwe techniekennamiddag organiseren.

In de afsluitronde herhaalden we nog even alle materialen / technieken en zochten we telkens een knutselwerk ( dat bij de besproken techniek hoorde ) om te tonen aan de groep.

Wat hebben deze namiddag weer heel wat bijgeleerd op creatief gebied!

Dank je wel aan de mama van Kyana, Amber, Jeff en Rebeka om ons zo goed te helpen!

En nu maar genieten van ons welverdiend weekend: tot maandag allemaal, lieve kids!





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten