vrijdag 7 november 2014

Ons 1ste schoolatelier

Lylas, Sophie en Amélie waren vandaag de journalisten tijdens onze actua - ronde.

Sophie vertelde ons over een storm op de berg Annapurna, waardoor er spijtig genoeg verschillende mensen stierven. Ze koos voor dit artikel, omdat haar mama vroeger ook in Nepal op vakantie is geweest en een stukje van deze berg beklommen heeft. Sophie toonde ons op haar kaart waar Nepal ligt en we konden ook genieten van heel wat mooie foto's en een grote poster. Op een oude reispas viel het ons ook meteen op hoeveel Julie ( de zus van Sophie ) op haar mama trekt. Supergoed gedaan, Sophieke!

Lylas had een artikel bij over vliegende dokters die van de ene kant in Congo naar de andere kant vliegen om mensen te redden. Hij legde ons uit dat deze dokters hiervoor een oud vliegtuig gebruiken en dat de mensen vaak in sloppenwijken wonen. In sloppenwijken kan je huizen zien die gemaakt zijn uit allerlei afvalmaterialen zoals karton, plastic,... Lylas vindt het heel goed dat er mensen zijn die zich inzetten voor arme en zieke mensen. Fijn verteld, Lylas!

Omdat Sophie en Lylas veel verteld en getoond hadden, zal Amélie woensdag aan de beurt komen... want we moesten nog groepjes maken voor de ateliers.



















Namiddag vond ons 1ste schoolatelier plaats: joepieeeeeee! Alle kinderen konden kiezen uit 7 eilanden: muziek / drama, dansen, knutselen, techniek, schooltuin, drukken en koken. Er zullen dit schooljaar nog 4 ateliers georganiseerd worden: op deze manier ontdekken de kinderen hun talenten en leren ze de kinderen uit andere klassen ook kennen, aangezien de groepjes bestaan uit kinderen van elk klasje.

Kirsten en Marjan zijn de ' kookjuffen ' en samen met een enthousiast groepje maakten zij pepernoten. Stap voor stap gingen ze aan het werk: handjes wassen, ingrediënten afwegen en mengen, bolletjes rollen, .. Terwijl de pepernootjes in de oven bakten ( en onze school heerlijk begon te ruiken ), maakten alle kinderen nog een tekening om op hun '  pepernotenzakje '  te nieten. De kinderen kregen ook het recept mee naar huis, want onze pepernoten waren echt heel goed gelukt en lekker... zeker de moeite om thuis nog eens te maken met mama en / of papa!

Mooie kiekjes van de 6 andere ateliers vinden jullie terug op de blogs van de andere klasjes.































































Dank je wel, mama van Noëmie en papa van Janneke,  voor het meebrengen van de oventjes!

 
Nog enkele foto's van onze natuurronde deze week:

Noëmie maakte thuis een mooie collage van bladeren uit verschillende bomen zoals de eik, de beuk,... en herfstvruchten.

Irem vertelde ons wanneer we een regenboog kunnen zien en uit welke kleuren deze kan bestaan. Ze had voor iedereen een tekening van een regenboog bij om in te kleuren. Lief hé!

We luisterden als leuke afsluiter van onze verrassingsronde ook nog naar het liedje van K3: ' Alle kleuren van de regenboog '. Na het liedje konden de kinderen vertellen dat het liedje gaat over de verschillende huidskleuren van mensen en het leren omgaan met iedereen... VERDRAAGZAAMHEID!






In één van onze afsluitrondes deze week stelden Romeo, Lylas en Amira hun onderzoekje over verschillende soorten paddenstoelen voor en lieten Jeff en Emre ons de Duitse vlag zien. Goed gewerkt, onderzoekertjes!



Voor iedereen een fijn verlengd weekend: geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten