woensdag 19 november 2014

Sportronde van Roos en Sophie

Roos en Sophie waren vanmorgen aan de beurt om tijdens onze verrassingsronde een sport voor te stellen.

Nadat we onze boekentas hadden leeg gemaakt, gingen we terug naar de speelzaal...

Roos beet de spits af en deed verschillende kinderyoga - oefeningen voor op een matje. We deden maar al te graag mee met die bewegingen, ook al was het voor de meeste kindjes vrij nieuw. Vandaar dat we niet in onze praatronde bleven zitten voor deze ronde :-)
Roos liet ons ook een mooi belletje zien; als je dat hoort in de yogales, mag je de ogen terug open doen en ' wakker worden '. Ze had ook een c.d.'tje bij met rustige yogamuziek en een mooie foto van haarzelf in yogahouding. Roosje, we vonden jouw sportronde heel erg leuk!

Binnenkort gaan we trouwens nog meer leren over yoga; de mama van Yves uit het 2de leerjaar is een ' yogajuf ' en ze zal ons een yogalesje komen geven. We kijken er al naar uit...zeker omdat we nu al hebben kunnen kennismaken met yoga.
















Sophie heeft al verschillende sporten beoefend, maar ze koos vandaag toch voor  paardrijden... want dat doet ze heel erg graag. Ze toonde ons een paardrijbroek en een t - shirt, die ze vaak aandoet als ze gaat paardrijden. Sophie vertelde ons dat een tok een paardrijhelm is; die van haar lag bij haar oma.
In de manege waar ze gaat oefenen zijn er heel wat mooie paarden en ze hebben toch wel grappige namen: Lobke, Cupcakeske, Tuurke, ...

Uit de reacties op Sophie haar verhaal, konden we horen dat er toch een aantal kinderen uit de 1ste graad paardrijden. Leuke hobby hé!

Sophie, je hebt dat fijn verteld: dikke duim, meid!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten