maandag 2 september 2013

De 1ste schooldag

Na een heerlijke vakantie stonden we deze morgen allemaal paraat om te beginnen aan onze 1ste schooldag. Best wel spannend voor de kleutertjes die naar ' de grote klas ' kwamen en de nieuwe kindjes! Sommige kindjes hadden nog kleine oogjes van een korte nacht, anderen waren een beetje verdrietig bij het afscheid... maar het is ons toch gelukt om er een fijne 1ste dag van te maken.

Omdat er 4 nieuwe gezichtjes in onze klas zijn, begonnen we met leuke kennismakingsspelletjes: een namenketting ( waarbij we zoveel mogelijk namen moesten onthouden ), een kaartspel ( waar je een kaart mocht afleggen als je dezelfde hobby, leeftijd,gezinssamenstelling,...had ) en een vragenspel ( waarbij we 4 minuten de tijd kregen om 1 gekozen klasgenoot zo goed mogelijk te leren kennen ).

Welkom in onze school, Leander - Amélie - Amira en Miet! We hopen dat jullie je snel thuis voelen in ons klasje...









In ons nieuw boekentasrek kregen onze boekentassen vaste plaatsen, maar omdat onze boekentassen echt wel groot uitvallen... hebben we plaats tekort en zullen we nog een extra rek moeten aankopen. Maar dat komt dik  in orde en voorlopig helpen we elkaar met de boekentassen die erg hoog staan.



Na de speeltijd deden we met alle kinderen van de school op de speelplaats een kennismakingsspel: de kring wordt elk jaar groter en groter....



Namiddag werkten we aan naamkaartjes om onze klasdeur te versieren en om op onze schoenenkast te plakken. Ook maakten we klastaakkaartjes, zodat we vanaf morgen samen kunnen werken aan een opgeruimde klas. Elk meisje en elke jongen zal een taak krijgen, waar zij  / hij 1 week verantwoordelijk voor is bijvoorbeeld: de vuilbak leegmaken, de pc's afsluiten, het klasmateriaal tellen,... Ook zullen er taken zijn in onze praatronde zoals de verslaggever, de kalenderman, de kringleider,...






Tijdens onze afsluitronde maakten we onze eerste klasfoto's ...de foto van het 1ste leerjaar zal naar het Belang van Limburg gestuurd worden. Wordt vervolgd!

Het 1ste leejaar: Zyna, Amélie, Amira, Kirsten, Sophie, Sem, Luca, Romeo, Emre, Liam, Lylas  

Het 2de leerjaar: Kato, Julie, Serafino, Senne, Milan, Malik, Miet, Selim, Thijs, Leander


Morgennamiddag staat er een leuke boswandeling gepland in de Maten met de hele school: jullie mogen dus een extra koekje of stuk fruit meenemen en gemakkelijke wandelschoenen aandoen.

Ik wens jullie een goeienacht toe en tot morgen, lieve kids!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten