donderdag 12 september 2013

Lijnen fietsen

Vanmorgen begonnen we ( = de kids van het 1ste leerjaar ), na onze praatronde,  met een fijne rekenles. We moesten allerlei voorwerpen zoals rietjes, strookjes, boekjes,... rangschikken van klein naar groot, van breed naar smal,.... Toen we dat eenmaal goed begrepen hadden, knipten we tekeningen uit en keken we goed naar de pijl zodat we wisten op welke manier we ze moesten leggen en plakken.
















De kinderen van het 2de leerjaar leerden vandaag hun eerste hoofdletter schrijven: de A van onze Arvid! En Kirsten was best wel trots, want iedereen schreef op zijn mooist!


Omdat het deze week ' de week van de sport '  is en omdat sporten gewoon altijd supergezond en leuk is, had Kirsten een lesje levend rekenen gepland. Voordat de kinderen naast de kegels gingen fietsen, moesten ze eerst hun band goed nat maken door in een plas te rijden of er een emmertje water op te gooien. Hierdoor kregen we verschillende soorten lijnen op de grond: gebogen lijnen, gebroken lijnen en de rechte lijnen ( die natuurlijk het makkelijkst waren om te fietsen ).






















Ook maakten we met alle kinderen van onze klas nog een gebogen en een rechte rij...



Om te kijken als we het goed begrepen hadden, tekenden we op ons smartbord in de klas nog eens de 3 soorten lijnen. En het lukte: missie geslaagd!

Senne
Zyna 
Miet
Leander
Arvid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten