woensdag 8 mei 2013

Onze 1ste muziekronde!

Maandag was iedereen erg tevreden, toen de dobbelsteen van de verrassingsronde de kleur van een muziekronde aangaf want ... dat was tot nu toe nog niet aan bod gekomen!
Selim en Anouk mochten vandaag iets meebrengen. Selim toonde ons trots de blokfluit van zijn zus Elif. Elif volgt samen muziekles met Feyza uit onze klas. Selim liet ons de verschillende noten horen: do re mi fa sol la si do! Verschillende jongens uit onze klas willen, als ze notenleer hebben gevolgd, drum leren spelen... en de meisjes vonden dwarsfluit en viool wel een mooi instrument.



Omdat Anouk haar spulletjes was vergeten, wou Lauranne graag iets vertellen en het ging zelfs over muziek: de perfecte vervangster dus! Lauranne vertelde dat ze in de krant had gestaan omdat ze met het koor, waar ze lid van is, in een kerk van Zonhoven had gezongen. De gezongen liedjes gingen over de lente. Lauranne wilde zelfs een heel klein stukje voor ons zingen: knap, hoor!



Na de muziekronde was het voor het 2de leerjaar tijd om te werken in hun contractwerk, terwijl de kids van het 1ste leerjaar hun eerste klokoefeningen maakten.




 


Tijdens de afsluitronde had Doris nog een verrassing voor ons. Ze had 2 ratjes van thuis meegebracht ( één van haar en één van haar zus Mona ) en kon er veel over vertellen, waardoor we weer heel wat bijleerden. Goed gedaan, Doris!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten