Onze woensdagmorgen zijn we vandaag gestart met een beetje techniek. Onze klasklok was stuk en Kirsten had op onze praatrondetafel verschillende batterijen gelegd. Nog voordat iedereen goed en wel in onze praatronde zat, waren er al ijverige kinderen bezig om te kijken welke batterijen en hoeveel batterijen in onze klok moesten. Dat hebben we samen heel goed gedaan! Nu kan onze tijdsbewaker zijn werk weer goed uitvoeren tijdens onze praatrondes.
Daarna kregen Lauranne en Thijs het woord, want zij waren vandaag ' van dienst ' tijdens onze natuurronde.
Lauranne had een vogelhuisje bij, dat ze heel mooi had geschilderd bij Sigi. Ze vertelde dat je het vogelhuisje best ophangt in de maand februari; waarom wist ze niet, maar daarvoor dienen onze onderzoekjes hé... Lauranne had ook nog een boek van Bartel bij, waarin stond hoeveel millimeter het gat in een vogelhuisje moet zijn zodat er verschillende soorten vogels in kunnen.
Thijs had foto's bij van zijn kippen en wat hadden die kippen grappige namen: Tommeke, Curry, Samoerai,... Hij vertelde ons ook dat je aan de oorlelletjes van de kippen kan zien welke kleur eieren ze leggen: kippen met witte oorlelletjes leggen witte eitjes en kippen met rode oorlelletjes leggen bruine eitjes. Hij toonde ons ook trots de eitjes die zijn kippen thuis gelegd hadden. De kinderen van het 2de leerjaar rekenden uit hoeveel eieren Thijs elke week kan rapen: volgens Thijs leggen 4 kippen elke dag 1 ei en in 1 week zijn 7 dagen dus 4 x 7= 28 eieren per week. Maar gelukkig kan je veel maken met eitjes: eiersla, pannenkoeken, cake, taart, mayonaise,...
Wat waren dat weer allemaal leuke weetjes, Lauranne en Thijs: supergoed gedaan!
Milla had ook nog een verrassing bij voor Kirsten en dat paste ook nog eens bij onze natuurronde: heerlijk ruikende meiklokjes! Dank je wel, lieve meid!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten