vrijdag 24 mei 2013

Meloenen

Herinneren jullie het onderzoekje over meloenen van Malik, Eser, Milla en Senne nog? Zij vertelden ons vorige week dat er zo'n 70 soorten meloenen bestaan. Wel, vandaag hadden Malik en Eser verschillende meloenen bij, om ons eens het verschil te laten proeven. Leuk hé!

Eerst keken we naar de uiterlijke verschillen van de meloenen. Sommigen hadden een ruwe schil, maar er was ook een meloensoort bij met een hele zachte schil. De meloenen gingen eens van hand naar hand om het verschil in gewicht te voelen en zo konden we er ook eens aan ruiken.






Daarna verdeelden we de meloenen in 4 stukken, zodat we de pitjes er goed konden uithalen. Bij het snijden zagen we ook meteen de kleur van het vruchtvlees: oranje, geel - groenig,...





En ... na lang prutsen en geduldig wachten, was het proeftijd: mmmm, wat was dat lekker zoet! De honingmeloen viel het meeste in de smaak bij de kids. 




We bewaarden de pitjes niet zomaar in bekers. We gaan proberen de pitjes goed te laten drogen, zodat we ze later kunnen planten. Maar eerst.... wasten Malik en Anouk de pitjes de pitjes goed af.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten