dinsdag 26 februari 2013

Het propere w.c. project

Een paar weken geleden gaf Ilse, de mama van Anouk, ons een uitgescheurd blaadje uit het tijdschrift Libelle. Hierop werden de spelregels van ' de propere w.c. - wedstrijd ' uitgelegd. De bedoeling was dat we samen een aantal afspraken op papier zetten, waardoor we steeds een proper w.c. 'tje hebben ... als de natuur ons roept. We moesten niet lang nadenken als we wel zouden meedoen aan deze wedstrijd, want we vangen maar liefst 5 vliegen in één klap:
1) we zijn bezig met schrijven = creatief schrijven, spelling, taalbeschouwing 2) we kunnen ons creatief uitleven en onze tekentalenten aan iederen laten zien 3) we gaan, als we ons goed houden aan de afspraken, steeds propere w.c.'tjes hebben 4) de toiletten gaan nog gezelliger worden door onze mooie versiering 5) elke deelnemende school krijgt een bon van 25 euro van de GAMMA

Vorige week schreven we in verschillende groepjes een aantal goede afspraken in het klad op.
Natuurlijk hadden we ook ideeën om het plassen aangenamer te maken, die we zeker gaan uitvoeren: de prachtige pas geverfde muren versieren met stickers, de ramen van de jongensw.c.'s afplakken,...
Na heel wat brainstorming kozen we in de afsluitronde de meest haalbare afspraken, want de kids met een geurtje laten spuiten vonden we toch wat gevaarlijk en de w.c. poetsen met een borstel leek ons toch te moeilijk voor de kleutertjes.

Vanmiddag gingen we opnieuw aan de slag! We maakten posters met geschreven, gestempelde en uitgeknipte afspraken. Lieve kleuters, we dachten ook aan jullie want... onder elke afspraak maakten we een mooie en duidelijke tekening. Omdat sommige kinderen het gevaarlijk vonden om de w.c. - deur te sluiten, knutselden ze ook vrij / bezet - bordjes. Zo zijn we steeds gerust als we op w.c. zitten.
 Als alle posters eind deze week afgewerkt zijn, zullen we ze trots in de andere klassen gaan voorstellen. Als alle kinderen dan op de hoogte zijn van de nieuwe afspraken, kunnen we de posters in de toiletten gaan ophangen.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten