dinsdag 20 november 2012

Music, maestro!

Voormiddag hebben we weer veel geleerd: we schreven de letter d van doos en kopieerden namen en zinnen met de hoofdletter J van onze Jade en onze Julie. Na de speeltijd maakte onze 9 bengels stempel - en klikklakoefeningen, terwijl ' de groten ' de structuur van het moeilijke honderveld leerden kennen.


Namiddag stond muzische vorming op het programma. Eén groep begon bij Kirsten met het knutselen van zwarte Pieten. We konden kiezen voor een grote zwarte Piet of een Pietenmobiel. Maar we moeten wel nog een extra momentje deze week voorzien om onze knutselwerkjes af te werken, want aan de mobielen was toch veel meer werk aan dan we gedacht hadden.

De andere groep kreeg muziekles van Marijke, de mama van Lauranne.We deden eerste allerlei leuke oefeningen: een uitbeeldspelletje waarbij we moesten raden welke Piet ( poetspiets, kookpiet,... ) het was, bewegen op muziek en woorden zoeken die 2,3 of 4 stukken bestaan. Daarna maakten we een mooi Sinterklaaslied, dat we fijn konden oefenen onder begeleiding van de piano van Marijke. Het resultaat zullen de andere kinderen van onze school kunnen horen op ons Sinterklaasfeest. Voor de mama's en papa's zal Kirsten een filmpje maken van ' ons optreden '.

Dank je wel, Marijke, voor de hele toffe en leerrijke namiddag!



 











 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten