donderdag 22 november 2012

Kaim...al 7 jaar!

Vandaag zijn we, na onze praatronde, gestart met een rekenles voor het 1ste leerjaar. We mochten met onze handen, duimen, voeten,... meten. Het meetresultaat was soms niet hetzelfde ( onze bank was bij sommige kinderen gelijk aan 13 handen, terwijl de bank bij andere kinderen maar 11 handen groot was ), maar natuurlijk wisten we al snel dat dit kwam omdat onze handen, voeten,... niet allemaal even groot zijn.










Net voor de middagpauze vertelden we aan elkaar wat we wisten over fruit. Zo leerden we bij dat niet alle fruit uit ons land komt ( uitheems / inheems ), dat fruit natuurlijke suikers en vitaminen bevat, dat sommige stukken fruit pitvruchten genoemd worden, dat sommige stukken fruit ( niet ) geschild moeten worden, dat we fruit altijd goed moeten wassen,...

Namiddag hebben de verjaardag van Kaim gevierd. Hij werd gisteren 7 jaar! Samen met Kaim maakten we heerlijke fruitbrochetten van mandarijn, druif, appel, peer en banaan. Het was echt wel een leuke en lekkere verrassing dat de mama en papa van Kaim voor een chocoladefontein hadden gezorgd. Zo konden we onze zelfgemaakte brochetten onderdompelen in chocolade: dit was echt genieten!!!
Kaim liet ons ook het verschil zien tussen een handpers en een elektrische fruitpers: zo konden we allemaal eens proeven van een heerlijk bekertje vers geperst sinaasappelsap. Het was echt een leuk, gezond en leerrijk verjaardagsfeestje! Dank je wel Kaim, Dilek en Silvio!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten