dinsdag 27 november 2012

Handige handjes!

Vandaag hebben de kinderen van het 1ste leerjaar een integratie - activiteit gedaan met de oudste kleuters. Dit doen we regelmatig zodat de kinderen elkaar leren kennen, want volgend jaar zullen ze samen in de klas zitten. We schilderden een bloempotje in de kleuren die we graag zagen ( rood was erg populair ) en gebruikten veel glitters. Over twee weken zullen we een bloemetje in ons potje planten en dan kunnen onze leuke werkstukken verkocht worden op onze kerstmarkt.










Namiddag hebben we allemaal geknutseld aan verschillende dingen: sommige kinderen werkten hun zwarte Piet af en anderen kleurden een schoentje ( dat we gekregen hadden van de mama van Julie ) in. Free en Sigi hielpen Kirsten goed met het maken van een staf. Want als de Sint naar onze school komt... wil hij graag een nieuwe staf. We gebruikten een dikke tak, die verschillende kinderen op de speelplaats gevonden hadden. De krul van de staf maakten we van karton en tussen de 2 kartonnen krullen plakten we speelmais zodat die mooi dik werd. De papa van Britt van de 2de graad was zo lief om onze staf goud te spuiten. En het resultaat mag zeker gezien worden!









Tijdens de afsluitronde oefenden we ons Sinterklaaslied nog eens goed in met Marijke. Gelukkig kon ze nog wat tijd voor ons vrij maken, want we waren de melodie van ons liedje een beetje vergeten...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten