maandag 14 november 2016

Hiep hiep hoera voor Kaan!

Hiep hiep hoera voor Kaan, want hij werd gisteren 7 jaar!

Vanmorgen stelde hij trots zijn levenslijn met leuke foto's aan ons voor. We zagen Kaan als baby'tje met een schattig hoedje, in een speelgoedautootje, in het kleuterklasje, met grijze haren en verkleed als piraat en nog veel meer...

In de verjaardagsdoos zaten een piepklein mutsje en zijn 1ste sportschoentje.

Kaan, een dikke duim: wat kon je goed vertellen bij jouw levenslijn!










Na de levenslijnronde kwamen de mensen van het C.L.B. zich even voorstellen in ons klasje.

 In onze huiswerkkaft heeft Kirsten een sticker geplakt met alle gegevens van het C.L.B. en bij de oudste kinderen steekt er ook nog een informatieboekje van het C.L.B. in de huiswerkkaft.


Een half uurtje voor de speeltijd trakteerde Kaan ons op lekkere cake, een gezond mandarijntje en een fris sapje. Wat genoten we daarvan :-) !













Iedereen kent wel stoelendans, maar wij deden met de klascadeautjes van Kaan in de kring een
 ' pakjesdans '. We gaven het pakje door en het kindje dat het klascadeautje van Kaan in zijn / haar handjes had als de Sinterklaasmuziek stopte... die mocht het uitpakken. Zo leuk!

Een dikke dank je wel voor de lekkere traktatie en de glitterlijmpjes, het gekleurd papier en het klokjesspel, lieve jongen!

We speelden ook nog even een kringspelletje, dat we zo graag doen... want Kaan wordt maar 1 keer 7 jaar hé!













Na onze turnles leerden we meten met onze lichaamsdelen. We ontdekten tijdens onze doe - les dat we bij het meten heel  nauwkeurig moeten werken en dat we best kleine / grotere lichaamsdelen gebruiken om kleine / grotere voorwerpen te meten.

Na elke meting werd er geturfd hoe lang, breed, hoog,... iets was. We leerden dat we het 5de streepje steeds schuin trekken. Zo kunnen we het meetresultaat ( als we wat groter zijn ) in groepjes van 5 optellen, want dat gaat veel sneller wist Cristian.








Omdat onze handen niet even groot zijn, is het meetresultaat niet altijd hetzelfde.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten