dinsdag 15 november 2016

Grappige boterhammetjes voor de verjaardag van Jesper!

Vandaag vierden we de verjaardag van Jesper: onze lieve vriend werd tijdens de herfstvakantie 6 jaar.

We luisterden 's morgens graag naar de verhalen van Jesper bij zijn mooie levenslijn. We zagen Jesper als pasgeboren baby in het ziekenhuis, Jesper in een klein badje, afgestudeerde Jesper, Jesper met zijn meter,...

En wat zat zijn verjaardagsdoos vol met leuke spulletjes: 2 knuffels, zijn geboortekaartje, zijn doopsuiker, een echografie, een verjaardagskroon, een kunstwerk uit de 1ste kleuterklas en nog veel meer...

Jesper had ook de geboortekrant meegenomen; daarin stonden heel wat jongens en meisjes uit onze klas. A ja... wist Gloria ... want we zijn in hetzelfde jaar geboren. Omdat we onszelf willen bewonderen :-) , mag de krant van Jesper even op onze praatrondetafel blijven liggen.

Op het geboortekaartje las Efe voor dat Jesper bij de geboorte 53 cm groot was. Met de grote meetlat van de 2de graad gingen we na hoe lang dat precies was. Amai, wat een grote baby!

Jesper, super gedaan!

























Voordat we onze nieuwe letter ' oe ' van ' poes ' leerden schrijven, liet Efe ons heel wat spulletjes zien waar we de letter ' oe ' in hoorden: soep, snoep, een vinger met bloed, een bloem, een schroevendraaier, een koe en een boek. Twee dikke duimen omhoog voor jou, Efe!







Om 12 uur kwamen de mama en het moeke van Jesper naar ons klasje met superleuke stappenplannetjes en lekkere ingrediƫnten.

We mochten onze eigen boterham maken ( met dingen die we graag eten ) en daarbij kregen we ook nog een lekker tasje pompoensoep.

Wat genoten we van het maken en smullen van onze knotsgekke boterhammetjes...

Een dikke dank je wel voor de supergeslaagde traktatie, Jesper!





































In onze afsluitronde vertelden Ellie en Gloria hun vrije tekst. Ze schreven / stempelden al een woordje bij hun tekening. Wat ben ik trots op jullie, Ellie en Gloria!

Jullie vrije teksten komen op  onze ' vrije tekstenmuur ' die er echt goed begint uit te zien.




Omdat we het gisteren zo tof vonden, deden we vandaag opnieuw een pakjesdans waarbij we de klascadeautjes van Jesper doorgaven.

Wat kunnen we de ecoline en de leuke stickertjes goed gebruiken: dank je wel, Jesper!









Juf Ann kwam ook nog even langs om te vertellen dat we kunnen deelnemen aan het kerstkoor. De jongens en meisjes van dit koor zal op onze kerstmarkt optreden.

Wil je hieraan meedoen, moet je niet te lang wachten met inschrijven... want de plaatsjes zijn beperkt! De inschrijvingslijst hangt op het prikbord in de speelzaal.



Nette had vandaag een superleuk weetboek van Sinterklaas meegenomen, waaruit Kirsten ons graag nog even uit voorlas ... net voordat we naar huis gingen.

We kijken uit naar de volgende grappige weetjes over de lieve, goede Sint!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten