donderdag 24 november 2016

Goedkoop, duurder, erg duur

Voor haar natuurronde had Stella vanmorgen een grote doos vol met diertjes meegenomen. Elk dier plaatste ze op ons praatrondetafeltje en vertelde erbij welk dier het was en waar het leefde. We zagen een olifant, 2 nijlpaarden, een tijger, 3 honden, een aapje en nog véééél meer.

Samen met haar klasgenootjes maakte Stella verschillende groepen: dieren uit een dierentuin, huisdieren, dieren van héél lang geleden, ...

Stella, wij vonden jouw diertjes echt heel tof: fijn gedaan, lieve meid!








Hannes gooide met onze verrassingsdobbelsteen en het werd de gele kleur. Hannes mag kiezen uit natuurronde, techniekronde, beroepenronde, sportronde en vakantieronde. En ... hij had al meteen een duidelijke voorkeur :-)



Gloria wou heel graag laten zien wat er in haar doosje zat. Ze had het gisteren in onze ' koelkast ' gelegd; daar bewaren we onze spulletjes die nog niet aan bod zijn gekomen.

Uit het doosje haalde Gloria een leuk speelgoedje met wieltjes, dat kon ronddraaien. Dat had Sinterklaas in haar schoentje gelegd en ze was er superblij mee.







Tijdens contractwerktijd werkte Stella aan haar verwerking in ons praatrondeboek en maakte Kirsten de praatronde klaar voor onze rekenles.


Joppe had namaakgeld bij, waarmee hij soms iets ging kopen bij zijn zus Janneke. Er zat zelfs een briefje van 500 euro bij, wist Efe.

Ook Enes had geld bij ... echt geld! Maar met dat geld kan je volgens Recep maar weinig kopen, want het zijn allemaal ' bruine muntjes '. Als je veel wilt kopen, moet je munten hebben met zilver en goud, vertelde Recep.

Op onze praatrondetafel stonden heel wat spulletjes van onszelf en uit ons klasje. Wat waren die kaartjes? Ah,...  prijsjes die ons vertellen wat het kost.

Tijdens het winkelen oefenden we de begrippen duur, duurder, goedkoop, even duur, ... in. We plaatsten de spulletjes ook van weinig naar veel waarde en omgekeerd.

Volgende week gaan we ook werken met namaakgeld; joepie, daar kijken we echt naar uit!






















Tijdens onze afsluitronde maakten we graag nog even tijd om te luisteren naar de vrije teksten van Cristian en Recep. Knap werk, jongens!





Vandaag krijgt Stella ons letterkoffertje mee naar huis met de nieuwe letter ' z '.

Emre bracht gisteren leuke spulletjes mee voor onze lettermuur ' ij ': ijzer, ijsje en een ijszak. Goed gedaan, Emre!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten