vrijdag 18 november 2016

Een coole proef!

Hier nog enkele kiekjes van de voorbije leuke week in ons klasje.

Woensdag mocht Cristian zijn techniekronde voorstellen; hier had hij erg naar uitgekeken.
Cristian legde de grote m&m's in een cirkel op een bordje. Dan goot hij voorzichtig warm water in het midden van het bordje. Door die warmte gingen de kleuren van de m&m's af, waardoor we na een tijdje een mooi kunstwerk konden zien.

Cristian was een beetje teleurgesteld, omdat het bij zijn thuis beter gelukt was. De volgende dag liet hij ons hiervan een foto zien. Cristian vertelde ons dat het kunstwerk thuis mooier was,omdat het smarties waren en ze iets kleiner dan de m&m's waren.

Maar Cristian niet getreurd ... wij vonden jouw proef toch wel echt cool hoor! Heel goed uitgelegd, vriend!













Volgende week is Stella aan de beurt: zij mag spulletjes meebrengen voor een natuurronde. Veel succes, meid!




We leerden deze week de letter ' k' van ' koek '. Als we goed meewerken, kijken we altijd naar een kort filmpje van ' schooltv ' over onze pas geleerde letter.



Kaan zocht thuis spulletjes met de letter ' k ' en hij had er heel wat gevonden. Super, Kaan!

De ' k ' van een ketting van zijn mama, een doosje krijt dat we mochten houden in de klas ( dank je wel! ), een kaart, een kous, een klein knoopje, een kam, ...












Vrijdagnamiddag begonnen we goed op tijd met onze afsluitronde, want er wilden heel wat kids nog iets vertellen en / of voorstellen.

Arke toonde ons wat er in zijn kindereitje zat. Hij had een stukje verloren, maar gelukkig vond Zwarte Piet het stukje terug naast de mobilhome.





Joppe had een skelethoofdje bij, dat hij van zijn papa gekregen had. Het kon licht maken, maar dan moest het heel donker zijn. Dus gingen we even naar de toilet van de juffen... Wow, echt sjieck!





Nette, Efe, Cristian, Resul en Lorena waren terecht supertrots op hun vrije tekst. Sommige kids werkten met waterverf, anderen knutselden met gekleurd papier of gebruikten liever met stiften.

Het schrijven en stempelen lukt al echt goed; wat kunnen we al goed onze plan trekken. Knap gedaan allemaal, hoor!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten