vrijdag 11 december 2015

Werken aan onze nieuwjaarsbrief

Vrijdagochtend vertelden journalisten van de week Kaat en Ata ons weer de nieuwtjes uit de actualiteit.

Kaat had een krantenartikel bij over een meisje Amber, dat door haar ziekte heel erg oud lijkt. Ook haar oudere broer Michiel lijdt aan deze ziekte. Hun ouders zijn wel gezond. Het leuke nieuws is dat Amber gekozen werd door de bazin van een kinderkledingboetiek om fotomodel te worden van hun communiekleding. Amber vond het heel fijn om te doen en wij vonden het ook super dat ook mensen met een beperking of mensen die er anders uitzien toch gekozen worden om zo'n dingen te mogen doen.

In het krantenartikel van Ata stond geschreven dat een man in een winkel vuurwerk tussen een rek had gelegd. Hierdoor ontstond er vuur en was de brandweer druk in de weer om de brand te blussen. De winkel lag in Lanaken en de dader is nog steeds spoorloos. Gelukkig waren er geen mensen, die erg gekwetst werden, door deze daad.

Kaat en Ata, jullie hebben jullie krantenartikel prima voorgesteld: doe zo verder hé!










Lander las een stukje uit het krantenartikel van Ata voor.





Terwijl we in ons contractwerk werkten gingen we om de beurt de uitgeknipte tandjes op onze klassikale tandenkalender ( die we tijdens ons project ' laat je tanden zien! maakten ) plakken. Elke keer als we nu een tandje verliezen, plakken we een tandje bij op de kalender.







Net voor de middagpauze koppelden we de onderzoekjes uit ons tandenproject terug naar de groep.

Omdat Karell en Thieme nog geen tandjes verloren hebben, mochten zij de tandenkalender voorstellen. We oefenden aan de hand van onze tandenkalender de begrippen  ( één ) minder, ( één ) meer, meeste, minste en evenveel nog eens goed in.

Lucas en Jens vertelden ons de verschillende stapjes om onze tanden goed te poetsen en dit zullen we volgende week dan ook eens in ons klasje uitproberen. Want met het snoepgoed dat we van Sinterklaas kregen en de gezellige feesten voor de deur is het natuurlijk erg belangrijk dat we onze tandjes goed  blijven verzorgen.

' De elektrische tandenborstel is de beste tandenborstel ' was het antwoord op het onderzoekje van Kaat en Lander.  Hij maakt de juiste poetsbeweging en er is een muziekje dat aangeeft als je lang genoeg gepoetst hebt. Dus papa's en mama's ... een goede tip voor onder de kerstboom :-)









het onderzoekje van Kaat en Lander

onze tandenkalender

het tandendoosje met uitgeknipte papieren tandjes

het onderzoekje van Jens en Lucas

Namiddag werkten we in 2 groepjes hard aan onze nieuwjaarsbrieven. Samen met Liesbeth, de mama van Lucas, maakten we in de crea- klas een toffe nieuwjaarsbrief. Veel kunnen we er natuurlijk niet over vertellen, maar we werkten met ecoline en het was erg leuk om te doen!

In de klas schreven we samen met Kirsten onze brief. Voor het eerst probeerden we de letters te verbinden en het lukte best al goed: een dikke kus van de juf en een bank vooruit, flinke jongens en meisjes!

In de afsluitronde vertelden we aan Kirsten hoe we precies te werk waren gegaan bij Liesbeth en oefenden we onze nieuwjaarsbrief al eens in.

Een dikke dank je wel om zo fijn met ons te werken, Liesbeth ( mama van Lucas )!



























Het was 's avonds een erg fijn weerzien van zoveel kids uit ons klasje tijdens onze supergezellige kerstmarkt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten