donderdag 10 december 2015

Leuke beroepenronde!

Gisterenmorgen kwam Miet, de verpleegster van het C.L.B., langs om ons een beetje uitleg te geven... want we kregen een spuitje van de dokter. Ook werden onze oogjes, oortjes, ... gecontroleerd; binnenkort krijgen we allemaal nog een brief hiervan mee naar huis.

Terwijl we om de beurt een bezoekje aan de dokter brachten, startten we met de beroepenronde van Ynse en Emani.

Ynse houdt van kleine baby'tjes en zou graag kinderverzorgster worden. Op haar zelfgemaakte poster zagen we wat een kinderverzorgster allemaal doet op een dag: verzorgen ( wassen, verversen,... ), eten maken en geven, spelen, knutselen, ... Ynse vertelde dat alle kindjes van 0 tot 2.5 jaar naar een kinderdagverblijf kunnen gaan, als hun mama en papa gaan werken. Als het mooi weer, spelen ze ook buiten; daarom is er soms ook een kleine speeltuintje en worden er hoge hekjes voorzien, zodat de kindjes niet kunnen weglopen. Eenmaal als de kindjes 2.5 jaar zijn, mogen ze naar school gaan.


Emani wilt dolgraag nagelstyliste worden. Ze had een hele doos met nagelspulletjes meegenomen en over elk voorwerp wist ze wel iets te vertellen. De meisjes vonden het geweldig en lieten zich eens goed verwennen door Emani. De nagelriempjes werden achteruit geduwd, de nageltjes werden geknipt en gelakt, de handen werden ingesmeerd door een goede handcrème, ...

Ynse en Emani, jullie hebben ervoor gezorgd dat we een erg leuke beroepenronde hadden: dikke duim allebei!



























Tijdens contractwerktijd maakten Ynse en Emani een verwerking in ons praatrondeboek. Ynse verkleinde haar poster op het kopieerapparaat en schreef een zinnetje in het praatrondeboek. Emani kopieerde een aantal nagelspulletjes ( zodat ze het in het boek kon plakken ) en schreef  het lange woord ' nagelstyliste ' in mooie gekleurde letters.










Wat hadden we al veel superverrassingsrondes. Na de kerstvakantie zullen we kunnen kiezen uit andere rondes: we kijken er al naar uit!


Tijdens de afsluitronde brachten we ons klasje al een beetje in de gezellige kerstsfeer. Lander had 2 erg mooie kerstfiguren met lichtjes bij: dank je wel hiervoor, Lander!

Als er al kindjes zijn die een kerstcadeautje ( voor hun getrokken klasgenootje ) gekocht hebben, mogen dat al mee naar ons klasje nemen om bij onze kerstversieringen te leggen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten