vrijdag 4 december 2015

Een SUPERSINTDAGJE!

Eindelijk was het vanmorgen zover: de Sint kwam samen met zijn Pieten op bezoek in onze school.
Om de beurt mocht elk klasje aan Sinterklaas hun ontwerpen van de boot laten zien en Sinterklaas zag dat het goed was: hij was echt erg tevreden en hij kon natuurlijk niet kiezen. Daarom besloot hij om zijn Pieten binnenkort een boot te laten maken, waarin een stukje uit ieders ontwerp zal zitten.

Er werden leuke gedichtjes voorgedragen en mooie Sinterklaasliedjes gezongen voor de Sint. Wij waren natuurlijk blij toen wij aan de beurt waren met ons vrolijk dansje ' Linkerbeen, rechterbeen '. Wil je graag ons dansje zien? Dat kan: je vindt het terug op de facebookpagina van onze school.
Na ons optreden vertelde Sinterklaas zelfs dat wij veel beter dansen dan de Zwarte Pieten.

Alle kinderen kregen een puntzak met lekkers en een leuk boek. En de juffen kregen allemaal nog een dikke zoen van één van de Zwarte Pieten... zo grappig!

Het was een superleuk begin van onze vrijdag!








































Ook in ons klasje was de Sint met zijn Pieten langsgekomen, want op onze praatrondekussens lagen lekkere koekjes: mmmm!



Net voor de middagpauze deden we nog een leuke pepernotenquiz. Er waren niet alleen Sinterklaasvragen en juist / fout - vragen, maar ook doe - opdrachten zoals liedjes verder zingen en uitbeelden. Elke keer als we het goed hadden, verdienden we pepernootjes.

Als afsluiter oefenden we ' het verdelen of splitsen ' nog in, want we moesten alle pepernootjes die we per groep gewonnen hadden verdelen onder onze groepsleden.
















klimmen op de daken

cadeautjes inpakken

speculaasjes bakken






Namiddag stond ons 2de schoolatelier op de planning. Alle kinderen van het lager onderwijs en de 3de kleuterklas kozen op voorhand een atelier en gingen fijn aan de slag.

Bij Kirsten bakten we tijdens het kookatelier lekkere pepernootjes. Terwijl de koekjes bakten, versierden we ons papieren zakje met tekeningen en / of letters. Aan de achterkant van het zakje maakte Kirsten het recept vast, zodat we het thuis nog eens kunnen maken.

Het werd een supergeslaagd kookatelier, want de kinderen deden goed mee en de pepernootjes waren heerlijk.

Een dikke dank je wel voor je helpende handen, Anja ( mama van Lander )!

Foto's van de andere ateliers kunnen jullie terug vinden op de blogs van Kristie, Marjan, Anouk, Martine en Rabia.










































Geen opmerkingen:

Een reactie posten